• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6 ilde hayali ihracat operasyonu: 16 gözaltı
08 Aralık 2023 Cuma 08:18

6 ilde "hayali ihracat" operasyonu: 16 gözaltı

Emniyet müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde yaptığı operasyonda 16 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyet müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde yaptığı operasyonda 16 kişiyi gözaltına aldı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; organize bir şekilde hayali ihracat yapıldığı ve bağlantılı olarak KDV iadeleri alındığını tespit etmeleri üzerine başlattığı çalışmada, Ukrayna ile yapılan yazışmalar sonucunda, yurt dışına ibraz edilen beyannamelerin çok düşük parasal değerde, aynı beyannamelerin Türkiye'deki gümrük müdürlüklerine çok yüksek parasal değerde gösterildiğini ve faturaların tamamının sahte olduğunu tespit etti.
 
Şüphelilerin kurdukları paravan firmalar üzerinden sahte çek kullanarak kamu zararı oluşturduklarını belirleyen ekipler, Ticaret Bakanlığı görevlileriyle irtibata geçip bu tespitlerle ilgili gerekli incelemenin yapılarak daha detaylı bir analizini istedi.
 
Düzenlenen faturaların sahte, kurulan firmaların paravan olduklarına ve hayali ihracatta kullanıldıklarına dair hazırlanan uzmanlık raporuyla diğer çalışmaların birleştirilmesi sonucu 21 şüphelinin kamuyu zarara uğrattıklarını ortaya çıkaran ekipler, Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli Antalya, Samsun, Artvin, Kırklareli ve Iğdır'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile 16 şüpheliyi yakaladı.
 
5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA