• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü İçin Program Düzenlendi
07 Aralık 2021 Salı 16:58

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü İçin Program Düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” kapsamında Sanat Akademisi’nde program düzenlendi.

Programa Hanımefendi Beyhan Demirtaş,  Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü,  Kaymakam eşleri, Mardin de faaliyetlerini sürdüren kadın Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile ilgili kurumların personelleri katılım sağladı.

Düzenlenen programa ev sahipliği yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü “Toplumsal yaşamın tüm alanlarına kadının katılımı ve güçlenmesinin en temel aracı eğitimdir. Eşit ve kaliteli eğitim almak her insanın hakkıdır ve kadınların eğitimi sadece kadınlara fayda sağlamakla kalmayıp, toplumların kalkınmalarına da önemli katma değer sağlamaktadır. Bütün uluslararası insan hakları belgelerinde, tüm insanların onur ve haklar bakımından eşit ve özgür doğdukları, herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklere hiçbir ayrım gözetilmeksizin fırsat eşitliği çerçevesinde sahip olduğu ve cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilemeyeceği ilkeleri benimsenmiştir. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini biliyoruz. Ancak önümüzde daha yapılması gereken çok isimizin olduğunun da bilincinde yerel yönetimler olarak çalışmalarımızı büyük bir azimle yürüteceğimizi belirtmek isterim.” dedi.

 Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi’ne bağlı Avukatlar Kadın Haklarının Tarihçesi ve Önemi,  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Boşanma, Velayet, Adli Yargı Davaları konularında sunumlar yaptı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde açılan mesleki eğitim, beceri ve istihdama yönelik kurslardan başarıyla mezun olan kadın kursiyerler sertifikalarını Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Daire Başkan Vekili Hacire Öncü’den aldı.

whatsapp-image-2021-12-07-at-16.14.44-(1).jpeg

Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA