• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi
02 Aralık 2022 Cuma 16:22

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara yönelik program düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ortaklığında kentteki engelli vatandaşların moral ve motivasyonları yüksek tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

 Artuklu Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Genel Sekreter Murat Süzen, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve engelli bireyler katılım sağladı. 

Kızıltepe Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol gösteri maçı düzenledi. Sportif oyunlar, salon içinde oluşturulan farklı branşlarda gösteriler, toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Etkinlikte önceden tespit edilmiş engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye, hasta karyolası, manuel tekerlekli sandalye, çocuk manuel tekerlekli sandalye, tansiyon ölçme cihazı gibi araç ve gereç dağıtımı gerçekleştirdi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, 3 Aralık’ta değil her zaman engelli kardeşlerinin yüreğinde olduğunu belirtti.

Bugünün 3 Aralık’ta olmasını sebebinin sadece bir farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, ‘‘Her gün aklımızda olduğunuzu özellikle söylemek istiyorum. Kendimize güvenelim, geleceğimize yön veren bir düşünceye sahip olalım.’’ dedi.

Cumhurbaşkanının liderliğinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının engelli vatandaşlara yönelik çok ciddi katkı ve sosyal haklarında ciddi anlamda değişiklik yapıldığını söyleyen Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

‘‘Türkiye’de yaklaşık olarak 8 milyonun üzerinde engelli var. Bunları aileleri ile birlikte sayarsak yaklaşık 35 milyon bir engelli ailesi var. Mardin’imiz de ise 16 bin 150 engelli var. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin hayat standartlarını iyileştirmek ve güzelleştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz 7 gün 24 saat, en ufak bir sıkıntılarında bize ulaşabilirler. Hem sizin sevinçlerinizi paylaşmak istiyoruz hem de sıkıntı ve üzüntülerinizi paylaşmak istiyoruz. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi olmasın.’’

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, bir gün hatırlanıp diğer günlerde unutulan bireyler olmak istemediklerini aktararak engelli bireylerin tüketicilikten çıkarak üretici olma yolunda çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti. Etkinlik, çeşitli ikram, müzik ve toplu fotoğraflarla son buldu.

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA