• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
24 Kasım Öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı
25 Kasım 2019 Pazartesi 12:18

24 Kasım Öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Midyat’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ÇELENK SUNUMU

Hükümet  konağı bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay öncülüğünde,bazı daire amirleri,kurum müdürleri,okul müdürleri,siyasi parti temsilcileri,öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla  çelenk sunumu,saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

ŞEHİT ÖĞRETMEN VE EŞİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Ailesi ve meslektaşları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla şehit öğretmen Sabahaddin Kurtuluş ve eşi Hikmet Kurtuluş için kabri başında dua etti.

Elazığ’da görev yaptığı sırada 1990 yılında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan öğretmen Sabahaddin Kurtuluş ve eşi Hikmet Kurtuluş’un kabri 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle ziyaret edildi. Midyat’ın Ulu Cami Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta düzenlenen anma programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tekin Taş ve Mehmet Selim Şahin, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Atilla Yarış, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Yücel, şehidin ailesi ve öğretmenler katıldı. Şehit öğretmen ve eşi için kabir başında dualar edildi, Kuran’ı Kerim okundu.

HASTA VE EMEKLİ ÖĞRETMEN ZİYARETİ
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle  hasta ve emekli öğretmenler ile başarılı öğretmenleri evlerinde ziyaret etti. 

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen ziyaretler kapsamında rahatsızlığı nedeniyle yatalak olan emekli öğretmen 78 yaşındaki Hamit Büyüktaş'ı ziyaret eden Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, elini öperek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Büyüktaş'a geçmiş olsun dileğinde de bulunan Altay, bir süre emekli öğretmen ile sohbet etti. Aile bireyleri, gerçekleşen ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Müdür Altay, daha sonra okuldaki çalışmaları nedeniyle ilçede yılın başarılı ve örnek öğretmeni seçilen Vali Kemal Nehrozoğlu İlkokulu'nda görevli 33 yıllık sınıf öğretmeni Şükrü Yenigün'ü evinde ziyaret ederek, öğretmenler gününü kutladı.

Ziyarette, Milli Eğitim Şube Müdürü Tekin Taş, Okul Müdürü Kerim Işık, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Öğrenciler, öğretmenleri Yenigün'e çiçek sunarken Müdür Altay'da yılın başarılı öğretmeni seçilen öğretmene Teşekkür plaketi verdi.

FEN LİSESİNDE PROGRAM

24 Kasım Öğretmenler Günü Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Programa, Kaymakam Tekin Dündar'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Şehmus İleri,  Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, kurum müdürleri ve öğretmenler hazır bulundu. Altay’ın da bir konuşma yaptığı programda şiir okundu,folklor gösterisi  yapıldı ve aday öğretmenler yemin etti.

img_7118.jpg

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA