• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2023 Hac ön başvuruları başladı
06 Ocak 2023 Cuma 07:41

2023 Hac ön başvuruları başladı

Bugün itibariyle başlayıp 26 ocak tarihine kadar sürecek olan hac ön başvurularının duyurusunu paylaşan İnzar Turizm yetkilileri, başvuru ve kayıt sürecinde takip edilmesi gereken aşamaları aktararak adaylara bazı hatırlatmalarda bulundu.
Bugün itibariyle başlayıp 26 ocak tarihine kadar sürecek olan hac ön başvurularının duyurusunu paylaşan İnzar Turizm yetkilileri, başvuru ve kayıt sürecinde takip edilmesi gereken aşamaları aktararak adaylara bazı hatırlatmalarda bulundu.
 
2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemleri bugün başladı. Hacı adayları, 26 Ocak Perşembe gününe kadar e-devlet üzerinden başvurularını yaparak kura çekilişlerine hak kazanabilecek.
 
Hac ibadeti için ön başvuru, kura çekimi, ön kayıt, diyanet veya ilgili özel firmalara başvuru süreci, pasaport işlemleri ve bunun gibi takip edilmesi gereken süreç hakkında açıklamalarda bulunan İnzar Turizm Koordinatörlerinden Şahin Elelçi, hac ibadetinin ehemmiyetine değinirken herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için adaylar önemli hatırlatmalarda bulundu.
 
İnzar Turizm olarak yürüttükleri çalışmanın amacına değinen Elelçi, "Rabbimizin izniyle 2023 hac iklimine girmiş bulunmaktayız. Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de 'Hac ve umreyi tamamlayın' ifadesi ve Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellem'in kendisine yöneltilen soruya cevaben buyurduğu 'En faziletli amel Allah'a ve Resulü'ne iman etmek, Allah yolunda cihat etmek ve mebrur bir hacdır' hadisi gereğince biz yola çıktık. Dolayısıyla haccın ne kadar ehemmiyetli, faziletli ve hayırlı olduğunu Kur'an'dan ve sünnetten öğrenmekteyiz." dedi.
 
"Kura sonrası ön kayıt süreci önemli, iyi değerlendirilmeli"
 
İçerisine girmiş olduğumuz hac dönemi nedeniyle İnzar Turizm Hac ve Umre Organizasyonu olarak hazırlıklara başladıklarını dile getiren Elelçi, "Bugün itibariyle 26 ocak tarihine kadar ön kayıt başvuru süreci başlamıştır. Hacı adayları, ön başvuru sürecinde e-devlet şifresiyle diyanet.com adresinden veya ikamet ettiği şehirdeki il veya ilçe müftülüklerine 250 TL ücret ödeyerek kayıtlarını gerçekleştirebilirler." ifadelerini kullandı.
 
Suudi Arabistan yönetiminin ülkelerin diyanet gibi ilgili kurumlarına bildirimde bulunduğunu ve bu yönde Diyanet İşleri Başkanlığının da 9 Ocak'ta Cidde'de bir açıklama yapacağını ifade eden Elelçi, bu açıklamadan sonra İnzar Turizm olarak gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Mevcut kabul edilecek sayının ilan edilmesi sonrasında 26 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında yapılacak kura çekimiyle hacı adayları belirlenmiş olacak. Bu bir haftalık süreç oldukça önemlidir. Kurada ismi çıkan hacı adaylarının ön kayıtlarını yapabilmemiz için bizimle ivedili bir şekilde irtibata geçmeliler. Adaylar belirlenen süre içerisinde gerekli aciliyeti yapmaz ve bizler mevcut ön kaydı oluşturamaz isek adayların kendileri geç kalmış olacaktır. BU hususta hacı adaylarının dikkatli takip etmelerini istiyoruz."
 
"İnzar Turizmin farklılığını bizden değil, bizimle hac ve umre yapmış kimselerden öğrenin"
 
İnzar Turizmin tercih edilme sebebine değinen Elelçi, "Sürekli beyan ettiğimiz bir söylem vardır ki o da, 'Allah'ın ve Resul-i Ekrem Aleyhisselatu Vesselam'ın misafirlerine hizmet etmeyi şeref olarak addediyoruz'. Haccın faziletini gerek Kur'an-ı Kerim'de gerekse Efendimizin sünnetinde görmekteyiz ve bu amaçla yola çıkmış bulunmaktayız. Bu hizmeti esas alan İnzar Turizmin farklılığını bizden değil, bizimle hac ve umre yapmış kimselere sorulmasının daha isabetli olacağını düşünüyorum. Bizler olaya sadece maddi anlamda bakmıyor; bunun bir şeref ve izzet, hayır ve fazilet olduğunu görerek yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
Elelçi, "Umre ve Hacı adayları internet sayfamızdan veya iletişim numaralarımız üzerinden bizimle irtibata geçmeleri halinde gerekli bilgi ve belgeleri kendilerine sunacağız. Kırsalda olup bize ulaşamayanlara bizler onları ziyaret ederek gerekli izahatı yapmaya çalışacağız." diye belirtti.
 
Her imkan sahibinin hayatında muhakkak bir hac ve en az 3 yılda bir umre vazifesi yapmasını öneren Elelçi, "Vahyin merkezi ve duanın kalbi Mekke-i Mükerreme'den, diğer ismiyle Bedn-ul Ard yani insanın ihtiyacının olduğu merkez anlamına gelen Beytullah'tan bahsediyoruz.  Nasıl ki anne karnında olan bir çocuğun ihtiyacını anne gideriyorsa Beytullah da Müslümanlar için adeta manevi gıda merkezidir. İnsanın en büyük ihtiyacı maneviyat olduğundan İnzar Turizm olarak imkanlar nispetinde ömürlerinde bir kez de olsa hac, iki veya 3 yılda bir umre yapmaları elzemdir. Buna bedensel ve manevi format da diyebiliriz. Ölüm gelip çatmadan bu fırsatın değerlendirilmesini istiyoruz. İnşallah o manevi iklim ve ortamı görmek tüm Müslümanlara nasip olur." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA