• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1inci Arkeoloji Şurası Ankarada düzenlenecek
14 Haziran 2022 Salı 09:47

1'inci Arkeoloji Şurası Ankara'da düzenlenecek

Gaziantep’te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, 15-17 Haziran günlerinde Ankara'da "1. Arkeoloji Şûrası" düzenleyecek.
İlk kez düzenlenecek şurada, Bilim ve Araştırma, Arkeometri, Dijital Arkeoloji, Eğitim, Sanat, Turizm ve Tanıtım, Kültür Ekonomisi, Kültür Politikaları, Kurum ve Yasalar, Kültürel Miras ve Müzecilik başlıklarında çalışma yapan 11 komisyon, hazırladıkları raporları tartışacak.
 
Arkeoloji ve yakın ilgili bilim alanlarının bilim, araştırma, meslek, eğitim, tanıtım, müzecilik, halkla ilişkiler gibi konularda teori ve uygulama açısından geldiği düzeyin tanımlanacağı şûrada, sorunlara çözümler önerileceğini, ideal bilimsel-kurumsal gelecek için yol haritası oluşturularak, öncelikli eylem alanları belirlenecek.
 
Strateji belirlemeye katkı vermeyi ve ilgili uygulayıcılara zaman kazandırmayı hedefleyen ve Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan şurada, tüm sonuçları değerlendirerek arkeoloji dünyasına ve Enstitü yönetimine hem kısa hem de uzun vadeli yol haritası ortaya konacak.
 
Şûraya kimler katılacak?
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Müşaviri Muhammed Hakan Tanrıöver ile AB Programları ve Projeleri Koordinatörü Hale Ural'ın koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda arkeolog, tarihçi ve akademisyenin katılacağı 1. Arkeoloji Şûrası'nın açılış programına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou gibi isimler katılacak.
 
Üç gün sürecek şûrada, moderatörlüğünü Fecir Alptekin'in yapacağı birinci oturumun konukları Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, Doğan Hızlan, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yüksek Mimar Faruk Malhan olacak.
 
Moderatör Prof. Dr. Nevzat Çevik'in yöneteceği ikinci oturumda ise Prof. Dr. Felix Pirson, Prof. Dr. Coşkun Özgünel, Prof. Dr. Işın Yalçınkaya ve Prof. Dr. Serra Durugönül yer alacak.
 
Şûra aktiviteleri kapsamında konuklara Gaziantep mutfağından lezzetler sunulacak, okul öncesi, temel eğitim ve yükseköğrenim öğrencileri, bilim ve sanat insanlarıyla, arkeolojik kazı başkanları buluşacak, söyleşi, tiyatro gibi etkinlikler düzenlenecek.
 
Ayrıca etkinlik alanı karartılarak Gaziantep'teki Arkeoloji Enstitüsü temalı mapping show, canlı yayınlar aracılığı ile kamuoyuna sunulacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA