• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zam oranı emeklileri memnun etmedi
07 Temmuz 2021 Çarşamba 09:41

Zam oranı emeklileri memnun etmedi

​Hayat pahalılığı karşısında maaşlarının eridiğini dile getiren emekliler, ay sonunu getiremediklerini, yapılan zammın hayat pahalılığı karşısında çok yetersiz kaldığını söylediler.
Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenecek. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak. Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin zam oranı yüzde 8,45 olacak.
 
Bu artışla en düşük emekli aylığı 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 420 TL’den 2 bin 624 TL’ye, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 763 TL’den bin 912 TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR aylığı da bin 662 TL’den bin 802 TL’ye yükselecek.
 
TÜİK’in Haziran enflasyon verilerini açıklamasının ardından emekli maaşlarına yapılacak zamlar belli oldu. Zamları İLKHA'ya değerlendiren emekliler, hayat pahalılığı karşısında zamların yetersiz kaldığını emekli maaşlarının bir şeye yetmediğini ve geçinmekte zorlandıklarını kaydettiler.
 
Osman Toprak
 
"Verdikleri zam maaşıma en fazla 200 TL yansıyacak bu parayla bir teneke yağ bile gelmiyor"
 
Maaşının yetmediğini hiç olmazsa elektrik ve doğal gaza yapılan artış kadar bir zammı hak ettiklerini dile getiren Osman Toprak, verilen zammın bir teneke yağ etmediğine dikkat çekti
 
Toprak, "Son yapılan zamdan hiçbir emekli memnun değil, son 2 aydır her şeye zam geldi, milletin artık gücü kalmadı. Bir emekli olarak ay sonunu borçlu olarak kapatıyorum, yüzde 3-5-7'lerle olacak şey değil ki, garibanlar ne yapsın, gıda da uçmuş gitmiş her gün zam geliyor bir sene içerisinde yüzde iki yüz zam gelmiş bir şey alamıyoruz. Verdikleri zam maaşıma en fazla 200 TL yansıyacak bu parayla bir teneke yağ bile gelmiyor. Doğal gaz ve elektriğe her ay zam geliyor. Gerçekten çok zor." dedi.
 
Abdulaziz Yıldız
 
"Keşke elektrik ve doğal gaz kadar maaşlarımıza zam yapılsaydı"
 
Doğal gaz ve elektriğe yapılan yüzde 15 ile yüzde 12'lik zam gibi emekli maaşlarının da aynı seviyede maaşlarının neden yükseltilmediğini sorgulayan Abdulaziz Yıldız, şöyle konuştu:
 
Siz ne bekliyordunuz ki? Adamlar har vurup harman savuruyorlar, bir Milletvekili, bakan ne kadar aldığı belli ama halk ölsün, ben 2 bin 500 TL maaş alıyorum, çocuklar ayrıldığı için ben ve eşim tek başımıza yaşıyoruz, evimiz kira değil ama doğru dürüş yaşayabiliyor muyuz? Hayır, et yok, har vurup harman savurmuyoruz, kuru ekmekle idare ediyoruz.
 
Hayrettin Çatraç
 
"İdare ediyoruz ama yüzde 7-8 zam değil ki"
 
Yapılan zammın çok düşük olduğunu söyleyen Hayrettin Çatraç, kişilerin bütçelerine göre hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekti.
 
Çatraç, "Yaptıkları zam bir sakız parası, biraz daha yükseltseydiler ne olacaktı? Biz de yaptıkları zamdan bir şey anlamadık. İdare de ediyoruz ama yüzde 7-8 zam değil ki, yine de bu maşımıza şükrediyoruz. Olmayan da var ben şükürdarım, Allah, kira verenlerin yardımcısı olsun, benim hiç olmazsa kiram yok ama idare etmek gerekiyor. Kimi isterse maaşını bir günde yer kiminin canı isterse bir ayda idare ederek yer herkes ayağını yorganına göre uzatması gerekir. Herkes bütçesine göre hareket ederse kimse aç kalmaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 
Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA