• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Siirt üniversitesini ziyaret etti
17 Aralık 2021 Cuma 10:48

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Siirt üniversitesini ziyaret etti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki üniversiteleri ziyaret programı kapsamında Siirt'te gelen, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Siirt üniversitesini ziyaret etti.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar'ı Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Rektör Yardımcıları karşıladı. Daha Sonra inşaat çalışmaları devam eden Keçi Payetleme tesisi ve Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesindeki çalışmaları yerinde inceledi.
 
"Türkiye'de hayvan hastaneleri içerisinde bir ilk olmaya aday bir proje yapılmış"
 
Yapımı devam eden hayvan hastanesi dolaşan YÖK Başkanı Özvar, "Türkiye'de örneğine ender rastlanılacak bir hastane inşaatı devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına doğru hizmete alınması planlanan bu hastane, Türkiye'de hayvan hastaneleri içerisinde bir ilk olmaya aday. Küçükbaş hayvanların, kümes hayvanların, büyükbaş hayvanların ve vahşi hayvanların tedavisinin gerçekleştirileceği tam teşekküllü bir hastane yapılıyor. Üniversitelerimiz de kurulan bu yatırımların olması Türkiye'deki Yükseköğretimin geldiği düzeyi göstermesi açısından da fevkalade önemlidir" dedi.
 
 
"Hastane bölgenin ekonomisine ve hayvancılığına çok önemli katkılar sağlayacak"
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan bu tür yatırımların Türkiye'de ilme ve bilimsel faaliyetlere ne kadar ehemmiyet verildiğini gösteren önemli parametre olduğuna dikkat çeken Özvar, Hayvan Hastanesinin sağlayacağı imkânların bölgenin hayvancılıkla geçimini temin eden taraflara hizmet vereceğine dikkat çekti.
 
Bizim Siirt'e gelmemizin bir diğer amacı da faaliyetleri yerinde incelemek." diyen Özvar, yaptığı ziyaretlerin amacını şu şekilde açıkladı:
 
"Hayvan hastanesinin bölgenin ekonomisine ve hayvancılığına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Buraya geliş amacımız, Üniversitemizin akademik faaliyetlerini yerinden takip etmek, öğrencilerle, Öğretim elemanları ile bir araya gelerek onların bilimsel üretkenliklerini toplum için yapılan sorumluluk projelerini ve yayınlarını değerlendirebilmek, Türkiye'de beşeri sermayenin gelişebilmesine, gençlerimizin yetişmesi için nasıl katkıda bulunuruz?  Bu konuları tartışmak, müzakere etmek, üniversitelerimizin ihtiyaçlarını yerinde görmek, karşılamak hususunda neler yapabileceğimizin imkânını kavuşmuş olduk." (İLKHA)
Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA