• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YKS’de başarı olan öğrenciler ödüllendirildi
05 Ağustos 2021 Perşembe 09:56

YKS’de başarı olan öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep'te üniversite hayali kuran yüzbinlerce öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk bine giren 55 öğrenci ödüllendirildi.
 
Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen törende YKS’de Türkiye genelinde ilk bine giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
 
“YKS Şampiyonlar Buluşması” programında YKS’de sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerinde derece yapan 55 öğrenciye çeşitli hediyeler dağıtılırken Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) tarafından ise bu sene YKS’de ilk 5 bine giren öğrencilere burs verileceğinin müjdesi verildi.
 
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, başarılı öğrencilere 600 TL burs vereceklerini söyledi.
 
YKS’de ilk bine giren öğrencileri göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik eden Gül, eğitim şehri Gaziantep hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.
 
“Başarı her gün daha fazla göze çarpıyor”
 
YKS’de ilk 5 bine giren öğrencilere GAGEV tarafından burs müjdesini veren Gül, “Başarı her gün daha fazla göze çarpıyor. Bu sene GAGEV ile birlikte ilk bine giren lise öğrencilerimize ve meslek lisesindeki öğrencilere ve bin öğrenciye burs vereceğiz. İmkanlar el verdikçe daha fazlasını vereceğiz. Şehir ne kadar sizlere destek verir ve sahiplenirse kurumsallaşma sürekli devam eder. Para işi çözülecek bir kısımdır. Başarınız ile şehre heyecan getirdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri seviyoruz ve sizlere 24 saat kapımız açık. Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Başarı önemli ama başarıyı muhafaza etmek daha önemli. Bu açıdan bu otokontrolü kaybetmemekte büyük fayda var.” dedi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hangi gözle bakılırsa bakılsın öğrencilerin, büyük bir gayret, çaba, emeğin ve duanın sonucunda oluşan bir hazine olduklarının altını çizdi.
 
“Bugün şehrimizde büyük bir başarı yakaladık”
 
Bilgi ekonomisi ve bilgi çağında olunduğunu anımsatan Şahin, “Bilgi ekonomisi bizim medeniyetimizin dediği gibi ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’ sonucunu yaşadığımız bir dönem. Bu yüzden bilgi ekonomisine şehrimizi hazırlamamız için fırsatlar oluşturmamız gerekiyordu. 2002’de parlamentoya ilk girdiğimizde eğitimin bütçesini güçlendirmek oldu. Fiziki şartları iyileştirmeyi hedefledik, öğretmen sayısının arttırılması, nitelik ve nicelik konusunda büyük bir yoldan gelindi. Bugün şehrimizde büyük bir başarı yakaladık.” diye konuştu.
 
“Bugün bu şehir sizin sayenizde kendi hikayesini yazıyor”
 
Beşeri sermayeyi ortaya çıkarmak ve bilgi ekonomisine hazırlanmanın önemini vurgulayan Şahin, “Şehri anlatırken biz ‘Sanayi Şehri Gaziantep’, ‘Kültür Şehri Gaziantep’, ‘Gastronomi Şehri Gaziantep’ diyorduk. Bir türlü ‘Eğitim Şehri Gaziantep’ diyemiyorduk. Çünkü yeterince tesisimiz tamamlanmamış, yeterince başarı hikayemiz yoktu. Bugün bu şehir sizin sayenizde kendi hikayesini yazıyor. Sizler artık rol modelsiniz. Gece gündüz büyük bir gayretiniz vardı. Planlama, hedef, disiplin olmadan bu başarıyı yakalayamazdınız. Annenin, babanın büyük fedakarlığı var. Hocaların büyük bir emeği var. Bu andan itibaren gelecek sizin için hem kolay hem de daha önemli olacak. Herkesin farklı bir kabiliyeti var. Bu yeteneği fırsat ile ortaya çıkardığınızda daha başarılı olacaksınız. Bundan sonrası sizin için tercih önemli. Bana sorarsanız severek yapmak çok önemli. Kendinize sorarak sevdiğiniz alana yönelin.” ifadelerini kullandı.
 
“Gaziantep eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında öne çıkmaya başladı”
 
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de Gaziantep’te artık başlıklar ve gündemin değiştiğini ifade ederek şunları söyledi:
 
“Gaziantep, eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında öne çıkmaya başladı. ‘Bir elin sesi var iki elin sesi var.’ Gaziantep’te ise bin el bu ağır yükün altında eğitime destek veriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, valilik ve diğer kamu kurumları, okulların güvenli olması gerekiyordu, her türlü destek verildi, malzemeler alındı. Tablet ve internetler Türkiye rekoru ile öğrencilerimize dağıtıldı. Çalışma kitapları için birçok çalışma yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi dijital kütüphane ile çocuklarımıza destek oldu. Eğitimin ağır yüküne bin el destek veriyor. Bütün bu desteklerle ortaya çıkan bu şahane tablo için herkese teşekkür ediyorum.”
 
Konuşmaların ardından Vali Gül, Şahin ve Tepe tarafından öğrencilere ödülleri verildi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA