• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeşilay Ağrı Şubesi Başkanı Aslan sigarayı bırakan 29 kişiyi hediyelerle ödüllendirdi
10 Şubat 2020 Pazartesi 08:33

Yeşilay Ağrı Şubesi Başkanı Aslan sigarayı bırakan 29 kişiyi hediyelerle ödüllendirdi

​Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 8 milyon insan sigaraya bağlı nedenlerden ölüyor.
Ağrı'da 2019 yılında 29 kişi sigarayı bırakması nedeni ile Yeşilay Ağrı Şubesi Başkanı Cihangir Aslan tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
 
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya genelinde her yıl 8 milyon insan sigaraya bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor.
 
Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çeken Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan, sigara bağımlıları için 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'nün bir dönüm noktası olabileceğini belirtti.
 
Aslan, Dünya Sağlık Örgütü'nün, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu, sigara kullanımı, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıklarına, KOAH hastalığı gibi birçok hastalığa da neden olduğu açıklamasını hatırlattı.
 
"Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigardan dolayı kaybediyoruz"
 
9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Aslan, "Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigardan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif ekilenimden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablo. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir bağımlılık." dedi.
 
"Ağrı'da 22 genç/öğrenci ve 7 esnaf olmak üzere geçen yıl Ağrı'da 29 kişi sigarayı bıraktı"
 
2019 yılında Ağrı'da 29 kişinin sigarayı bıraktığını belirten Aslan, "Ağrı'da 22 genç/öğrenci ve 7 esnaf olmak üzere geçen yıl Ağrı'da 29 kişi sigarayı bıraktı. 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü münasebeti ile bizi ziyarete gelen gençlerimizi de ödüllendirdik, çeşitli hediyeler takdim ettik. Sigaranın kendimize ve sevdiklerimize zarar verdiğini unutmayalım. 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü, bu anlamda sigarayı bırakmak isteyenler için bir fırsat. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Kullananların bırakmasını, kullanmayanların da daha bilinçli olarak kendileri ve sevdikleri için model olmasını, çevreye karşı da uyarıcı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Aslan, "Sigarayı bırakmak isteyenlere özel programların hazırlandığı 'bırakabilirsin.org' sigarayı bırakmada yardım etmeyi amaçlıyor.  Web sitesindeki bilgiler ile profesyonel destek, sigara içmeyen biri olma yolunda hem kısa hem de uzun vadeli ihtiyaçlar karşılayabiliyor." sözleri ile açıklamasına son verdi. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)
 
Bu haber toplam 720 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA