• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazar Konuktan U Dönüşü kitabı: Günah çukurunda yüzsek dahi tövbe kapısı açıktır
11 Haziran 2021 Cuma 10:10

Yazar Konuk'tan "U Dönüşü" kitabı: Günah çukurunda yüzsek dahi tövbe kapısı açıktır

İlahiyatçı-Yazar Sinan Konuk, yeni yayımlanan "U Dönüşü" adlı kitabı hakkında yaptığı değerlendirmede, gençlerin kafelerde veya sosyal medya platformlarında sıkça günaha teşvik edici içeriklere maruz kaldığını dile getirdi.
Siyer Araştırma Derneği Başkanı Sinan Konuk, gençlerin hidayetine vesile olabilmek amacıyla yeni kitabını yayımladı. U Dönüşü ismiyle yayımlanan kitap, raflardaki yerini aldı.
 
Önceki kitap çalışmalarında olduğu gibi U Dönüşü kitabını hazırlarken de kaynak olarak Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed Mustafa'nın (Sallalahu Aleyhi Vesellem) sünnetini seçtiğini söyleyen Konuk, "U Dönüşü isimli kitabımızı yazmamıza vesile olan 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle, dilinizle ya da kalbinizle buğz ederek engelleyin' hadisi oldu. Bizler de kalemimizle toplumun ifsat edilmesinin önüne geçmek istiyoruz. Gençlerimiz üzerinde yoğunlaşan zina ve flört belasını kitabımızda konu edindik. Gençlerimizin anlayacağı üslupla kitabımızı derledik." şeklinde konuştu.
 
Tüm yaş ve cinsiyet gruplarının zina tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ortamların yaygınlaştığını vurgulayan Konuk, "Gençlerimiz aşk, flört gibi kavramlar içerisinde boğuluyor. Tüm çalışmalarımızda sıkıntıların çözülmesi üzerine yoğunlaşıyoruz." dedi.
 
Değerlendirmesinde, Allah'u Teala'nın "Zinaya yaklaşmayın" ilahi fermanını anımsatan Konuk, "Zina yapmak bir yana, zinaya yaklaşmamız ve düşünmemiz dahi yasaktır. Rabbimiz, zinayı oluşturacak ortamlardan kaçınmamızı emrediyor. Gençlerimiz kafelerde veya sosyal medya platformlarında günaha teşvik edici içeriklere maruz kalıyor. Böyle bir hastalığın ya da günahın içerisine düşmüş kardeşlerimizin tövbe etmesine vesile olmak adına bu kitabımızı yayımladık." ifadelerini kullandı.
 
İlahiyatçı-Yazar Sinan Konuk
 
"Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin, Allah bütün günahları bağışlayandır"
 
Her türlü günahtan kurtulmanın mümkün olduğunu ve kesinlikle karamsar olunmaması gerektiğini ısrarla vurgulayan Konuk, günah çukurunda yüzülse dahi tövbe kapısının son nefese kadar açık olduğunu hatırlattı.
 
Konuk, Zümer Suresi'nde yer alan, "Ey kendi aleyhinde haddi aşan kullarım, Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlayandır. Çünkü O, çok esirgeyen ve çok bağışlayandır." ilahi kelamın gereği olarak günaha bulaşmış her kişi ve kurumun bu ayet vesilesiyle günahlarından U dönüşü yapması gerektiğini söyledi.
 
Siyer Araştırma Derneği olarak gençlerin hidayetine vesile olmak için tüm mesailerini İslami faaliyetlere ayırdıklarını belirten Konuk, sosyal medyanın da etkin ve faydalı kullanılması gerektiğini söyledi.
 
Konuk, "Maalesef sosyal medyada günah içerikleri daha fazla üretiliyor. Neslimizin bu şekilde kirletilmesine izin vermemeliyiz. Bizler de sosyal medyada alternatif içerikler üretmeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA