• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz tatilinde güvenli bir yolculuk için öneriler
17 Haziran 2022 Cuma 09:20

Yaz tatilinde güvenli bir yolculuk için öneriler

Uzmanlar, doğru hava basıncı ve doğru lastik seçiminin, emniyetli araç yolcuğu için en önemli kriterler arasında yer aldığına dikkat çekiyor.
Eğitim yılının bitişi ve yaz mevsiminin gelmesi ile kara yoluyla seyahatler de fazlalaşıyor.
 
Eğitim yılının bitişi ve yaz mevsiminin gelmesi ile beraber karayolunda uzun yol seyahatleri artış gösteriyor. Güvenli sürüş dört mevsim önem ifade ederken, havaların ısınmasıyla daha da dikkatli olunması gerekiyor.
 
Ünlü bir lastik şirketinin uzmanları, yaz aylarında yaz lastiği seçilmesi gerektiği konusunda sürücüleri uyarıyor ve önemli ipuçları veriyor.
 
Uzun süre park halinde durmuş olan araç lastiklerinin, tatil için yola çıkmadan önce bakımının yapılması ise güvenli sürüş için önem taşıyor.  Uzun süre park halinde kalmış araçların lastiklerini koruyacak öneriler
 
Uzmanlara  göre, öncelikle mevsime göre lastik seçimi büyük önem taşıyor. Yazın yükselen sıcaklıkla beraber hem güvenli sürüş hem düşük yakıt tüketimi hem de lastik ömrünü uzatmak amacıyla yaz ya da 4 mevsim lastiklerinin tercih edilmesi gerekiyor. Yaz lastikleri kuru ve ıslak zeminde iyi bir yol tutuşu sağlarken sürüş hakimiyetini de en üst seviye taşıyor. İstatistiki verilere göre ölümle sonuçlanan kazaların kuru yol kesimlerinde meydana geldiği düşünüldüğünde, hızlı araç kullanmaya bağlı olarak kuru zeminde de lastiklerin yol tutuşunun zayıflayacağı, direksiyona yön vermenin zorlaşacağı unutulmamalı ve limitler aşılmamalı.
 
Sürücülerin araca binmeden önce çevresini dolaşıp sürüş güvenliğini etkileyebilecek olumsuz bir koşul olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Bu sayede aracın genel durumu da gözlemlenebiliyor.
 
Yol güvenliğini tehdit eden etkenlerin başında lastiğin hasar almış olmasının altı çiziliyor. Uzun yola çıkmadan önce lastiğinizin genel durumu mutlaka kontrol edilmeli. Aracınızın lastiklerini, otomobil üreticilerinin tavsiye ettiği basınç değerlerine uygun bir şekilde şişirmek, lastik bakımında en önemli noktalardan biridir. Lastiğinizi yanlış basınç değerleriyle şişirmek hem sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebilir hem de yakıt tüketimini artırabilmektedir.
 
Aracınızdaki tüm sıvıları takviye etmenin önemi de güvenli bir yolculuk için çok önemli. Motor yağınızı düzenli olarak kontrol etmeli, yeterli silecek suyu bulunduğundan emin olmalısınız, bununla birlikte fren hidroliği veya motor soğutma suyunu da unutmamanız gerekiyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 232 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA