• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yarım kalan cami hayırseverlerin desteğiyle tamamlanmayı bekliyor
05 Ağustos 2021 Perşembe 09:58

Yarım kalan cami hayırseverlerin desteğiyle tamamlanmayı bekliyor

Bingöl merkez Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'nde yapımı devam eden cami inşaatı hayırseverlerin desteğini bekliyor.
Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan Selatini Eyyubi Cami 2017 yılında hasarlı yapılar grubuna dahil edilerek yıkımına karar verildi. Yapımına başlanan cami inşaatı ekonomik nedenlerden kalmış durumda. Mahalleli caminin ibadete açılması için hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.
 
 
Şuana kadar 14 milyon lira harcama yapıldığını söyleyen Cami Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cahit Çakan, " Camimiz 2017 yılında riskli yapılar grubuna dahi edilmiş valilik kararıyla ibadete kapatılmıştı, daha sonra yıkılan cami yerine yeni bir cami yapımı başlatıldı. Yaklaşık 4 yıldır camimizin inşaatı devam etmekte, bittiği zaman bölgenin en güzel, ilimizin en büyük camilerinden biri olacak. Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'nin tamamına Şehit Mustafa Gündoğdu ve Selahattin Eyyubi Mahallelerinin bir kısmını kaldırabilecek potansiyele sahiptir. " dedi.
 
 
Cami Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cahit Çakan
 
Çakan, "Mahallemiz 25 bin nüfusa sahip Bingöl’ün en büyük mahallelerinden biridir. Mahallemizde şuan Kur’an-ı kursu, taziye yerleri bulunmamakta. Bunları göz önüne bulundurarak camide 4-6 yaş Kur’an-ı Kerim kursu, yine büyüklere ve bayanlara yönelik Kur’an-ı Kerim kursu gençlik salonu, bay bayan taziye yerleri, kütüphane ve şadırvanın yer alan bir proje oluşturduk. İnşaatına başladığımız camimiz yarım kalmış diyen Çakan, " Türkiye geneli ve özellikle Bingöl’de bulunan hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Şuan caminin 3 milyon borcu bulunmakta, çok ciddi manada parasal desteğe ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
 
İl merkezinde geçen sene 7 caminin hasarlı olarak tespit edildiğini dile getiren Çakan, "Son bir senedir pandemi sebebiyle yardım alamıyoruz. Valimize, siyasilere, iş adamlarına sesleniyoruz: Destekte bulunun, yarım kalan inşaatı tamamlayalım, bu tür ibadetin yapıldığı yerlere yardım edilmeli. İhtiyacımız cam, mermer, fayans, doğal gaz tesisatı yardımında bulunmaları ve kalan borçların ödemesi için parasal destektir Allah bu güne kadar emeği gecen herkesten razı olsun."  dedi
 
Çakar, Hayır yapmak isteyen hayırseverlerin istediği takdirde spor salonu bölümüne isim verme hakkını da verecekleri sözlerine ekledi.
 
Bingöl'ün iş adamlarına seslenen Cami Dernek Başkan yardımcısı Halim Kayinçicek, "Bugüne kadar yardım yapan herkesten Allah razı olsun. Gerçekten bu proje Bingöl için çok önemli bir projedir, öğrencilerimiz şuan prefabrik alanda ders alıyorlar mahalleli orda namaz kılıyorlar ama mekân küçük olduğunda hepsi sığmıyor. Bu yeni cami yapıldığı zaman mahallenin ihtiyacını karşılayacak, bu yapının içinde taziye yerleri kütüphane spor salonları bulunmakta. Herkesin gelip bu projeyi görmelerini istiyoruz, gerçekten bu Bingöl için bir vizyon projesidir." ifadelerini kullandı.
 
 
Yaz Kur’an-ı Kerim kursuna gelen öğrencilerinden Ahmet Fırat Çelik, "Büyük iş adamları yardım ederlerse camimiz hemen yapılır, bizde ders alabileceğiz. Şuan düzgün bir yerimiz yok bu cami yapılırsa rahat bir şekilde ders okuyabileceğiz. " dedi.
 
Cami öğrencilerinden Serhat Karakış ise, "Şuan yaz Kur’an-ı Kerim kursunda ders alıyoruz. Camimiz halen inşaat halinde kursumuza kavuşmak istiyoruz, bu nedenle büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Caminin yapımı için destek versinler."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Mardin’de Düzenlenecek
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi toplandı
  • TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • Turizmin duayenleri Mardin’de buluşuyor.
  • Mardinspor Kepezspor'a yenildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA