• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yanan ahırıyla yüzbinlerce lira maddi zarara uğrayan besici yardım bekliyor
21 Temmuz 2020 Salı 08:30

Yanan ahırıyla yüzbinlerce lira maddi zarara uğrayan besici yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, elektrik kontağından kaynaklanan yangınla hayvanlarının telef olması, tonlarca yem ve samanının küle dönmesi sonucu yüz binlerce lira maddi zarara uğrayan adam yardım bekliyor.
Hani ilçesine bağlı Dereli Mahallesinde Veysi Sarı’ya ait hayvanların bulunduğu ahırda 16 Temmuz'da 08.30 sıralarında elektrik kontağından kaynaklı yangın çıkmıştı.
 
Yangında, büyükbaş hayvanların telef olmasının yanı sıra hayvan besiciliğinde kullanılan tonlarca saman, yonca otu ve yem küle dönerek yüzbinlerce maddi zarara neden oldu.
 
Yangından dolayı kendisi ile birlikte 3 kardeşinin de mağduriyet yaşadığını belirten Sarı, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
 
"Halkın ve itfaiyenin çabalarına rağmen her şey kül oldu"
 
Sabahleyin hayvanlarının bakımını yapıp eve döndükten hemen sonra yangın haberini aldığını belirten Veysel Sarı, "Sabah gelip hayvanların yemini verdik, bakımlarını yaptık. Kahvaltı yapmak üzere saat 08.00’de eve döndük. Saat 8.30 sıralarında arkadaşlar buradan geçerken yangını fark etmeleri üzerine itfaiyeye ve bize haber verdiler. Buraya geldiğimizde itfaiye bizden önce varmış, müdahale ediyordu. Çevredeki dostlarda gelip yardım ettiler. Halkın ve itfaiyenin çabalarına rağmen her şey kül oldu." ifadelerini kullandı.
 
"6 büyükbaş telef olurken 30 ton saman, üçer ton yonca ile yem kül oldu"
 
Yanan ahırda birçok şeyini kaybettiğini belirten Sarı, "İçeride 6 büyükbaş hayvanım vardı ve bunlardan 5 tanesi ağır gebeydi. Telef olan hayvanlardan 2 tanesinin doğurmasına 10-15 gün kalmıştı, 2 tanesi 6 aylık, biri 5 aylıktı. Bir diğeri yeni doğurmuştu, buzağı 15 günlüktü. Aynı zamanda içeride 30 ton samanımız, 3 ton yonca otu ve 3 ton yemimiz vardı. Her şey kül oldu, hiçbir şey kalmadı." dedi.
 
"Yangının sebebi elektrik kontağından kaynaklı sigortanın patlaması oldu"
 
Elektrik kontağından çıkan kıvılcımla ahırın yandığını belirten Sarı, "Elektrik kontağından dolayı sigortanın patlamasıyla çıkan kıvılcımlar yonca otuna sıçramış. Otun tutuşmasıyla alevler her yeri sarmış. Ahırın inşaatına da Ramazan ayında başlamıştık. İç tarafını yapmış dış cephenin sıvasını daha tamamlayamamıştık. Elektrik aboneliğini de geçtiğimiz ay yapmıştık." şeklinde konuştu.
 
"4 kardeşimle birlikte mağdur olduk. Yetkililerin yardım elini uzatmalarını bekliyoruz"
 
4 kardeş olarak tüm birikimlerini ahıra yatırdıklarını belirten Sarı, "Son zamanlarda pandemiden dolayı iş yapamaz duruma gelmiş, tüm birikimimizi buraya vermiştik. Hayvancılık yaparak rızkımızı buradan kazanmanın hesabını yapmıştık. Allah’ın takdiriyle bu şekilde oldu. Tabi ki bu rızık da Allah’tan geldiğinden dolayı herhangi bir isyanımız da yok. Burada mağdur olan bir tek ben değilim. 4 kardeşin emeği var. Kardeşler olarak birlikte burayı yaptık. Yetkililerin yardımlarını bekliyoruz. Yardımcı olurlarsa iyi olur. Olamazlarsa biz diyoruz ki Allah’tan ümit kesilmez. Allah bir kapıyı kapattıysa muhakkak başka bir kapıyı açacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA