• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi
25 Haziran 2018 Pazartesi 10:07

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni, Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Büyük Salon'da gerçekleştirildi.
 

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni, Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Büyük Salon'da gerçekleştirildi.

Törene, Milletvekili Menteş Gündüz, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kocaoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Prof. Dr. Mocan; "Sevgili genç doktorlarımız, şu andan itibaren size meslektaşlarım olarak hitap etmek istiyorum"

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan açılış konuşmasında; "2008 yılında kurulan ve 10 yılını dolduran fakültemizin 5. Dönem mezuniyet törenimizde sizleri görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Sevgili genç doktorlarımız, şu andan itibaren size meslektaşlarım olarak hitap etmek istiyorum. Artık sizler birer tıp doktorusunuz" dedi.

Prof. Dr. Mocan, "Dünya tıp fakülteleri listesinde haklı olarak yerini almış, mükemmel laboratuarları ve alt yapısı olan, son teknolojilere sahip, modern hastanesi ve tıp fakültesi ile ve uzmanlık alanları ile dünya tıp literatüründe liyakatlerini ispatlamış değerli öğretim üyelerimiz ve hekimleri kadrosunda bulunduran bir tıp fakültesinden mezun oluyorsunuz. Hekimlik sadece tanı ve tedavisi ile uğraşmak değil, halk sağlığı, toplum sağlığını gözeterek de mesleğinizi uygulayacaksınız. Bu da hekimliğin getirdiği, tıp doktoru olmanın getirdiği bir erdemdir. Mesleğinizi uygularken ve aslında hayat boyu başarı için size en çok destek sağlayacak unsurlardan biri de iletişim becerilerinizdir. Özellikle hasta-hekim, hasta yakınları-hekim iletişim becerilerinizin üst düzey olması gerekir. Bu nedenle empati, stress ve öfke kontrolü, sabır, anlayış gibi kavramları günlük yaşantınız içinde özümsemeniz hem mesleki başarı ve kariyeriniz hem de kendi mutluluğunuz için inanın sizlere çok büyük katkı sağlayacak" dedi.

Prof. Dr. Mocan, "Sevgili mezunlarımızın değerli aile bireyleri uzun emekler sonrası hedefe ulaşmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Bütün bu yolculukta bizleri yalnız bırakmayan,taleplerimizi ivedi olarak çözmeye çalışan ve daime varlığı ile gücümüze güç katan kurucu rektörümüz Dr. Suat Günsel'e, Günsel ailesine, Mütevelli heyeti başkanımıza ve üyelerine, üniversitemiz akademik ve idari personeline, hastanemiz yöneticilerine, yeni hekim yetiştirmek için özverili çalışan öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Prof. Dr. Kocaoğlu; "Hedefimiz dünyada ilk 500 üniversite arasında yer almak ve orada kalıcı olmaktır"

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kocaoğlu ise sözlerine; "Konuşmama öğretmenlik yaparken, aynı zamanda hukuk fakültesini bitiren bir aile büyüğümün bana tıp fakültesi öğrencisi iken söylemiş olduğu bir söz ile başlamak istiyorum. Geceleri ders çalışırken yeni şeyler öğrendikçe mutluluktan gözlerim yaşarırdı" diyerek başladı.

Prof. Dr. Kocaoğlu; "Yakın Doğu Üniversitesi, 19 fakülte, 6 enstitü, 2 yüksekokulu, 4 meslek yüksek okulu, 29 araştırma merkezi ve 1600 öğretim elemanı ile birlikte yaklaşık 27 bine yakın öğrencisine en iyi eğitim ve öğretimi, araştırma ortamını sağlayarak, kendine güvenen, sorumluluğunu her şeyin üzerinde tutan, toplumsal ve tarihi değerleri gözeten, akılcı, keşfedici ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirme gayretindedir. Son yıllarda büyük bir ivme kazanan akademik çalışmalar sonunda Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs'ta birinci Türkiye Üniversiteleri arasında üçüncü sıraya yerleşmiş olup, hedefimiz dünyada ilk 500 üniversite arasında yer almak ve orada kalıcı olmaktır. Üniversite üst yönetimimizin iradesi ve güçlü akademik kadrolarımızın üstün gayretleri ile bunu yapabilecek kararlılık ve kapasitedeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan tarafından öğrencilere Hekimlik andı ettirildi.

Diploma takdimine geçmeden geleneksel olan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Birincisi Dr. Alp Kaan Duran kütüğe ismini çaktı ve bir konuşma gerçekleştirdi.

Dr. Alp Kaan Duran; "İmkanları son derece gelişmiş olan hastanemizde vizyonumuzu ve deneyimimizi geliştirdik"

Dr. Alp Kaan Duran; "6 yıllık yorucu ve zorlu eğitimimizin ömür boyu gururla taşıyacağımız hekimlik mesleğine adım atmamızla taçlandığı 2017-2018 YDÜ tıp fakültesi mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Buraya ilk geldiğim günü hatırlıyorum da beni ve ailemi öyle güzel karşılamışlardı ki bu ilgiye layık bir insan olarak güzel anılarla ayrılmalıyım dedim. Çok değerli hocalarımızla çalışma fırsatı bulduk. İmkanları son derece gelişmiş olan hastanemizde vizyonumuzu ve deneyimimizi geliştirdik. Buradaki günlerimi özleyeceğimi biliyorum ve güzel hatırlayacağımı da biliyorum. Ama inanın bu 6 sene sizlerle güzel. Her birinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Tüm dönem arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel tarafından dereceye giren öğrencilere madalya ve diplomalarının takdimi gerçekleştirildi. Ardından sırasıyla mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi ve kep atma merasimi ile tören son buldu.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA