• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Viranşehirde yangınlara karşı orman temizliği yapılıyor
05 Ağustos 2021 Perşembe 14:55

Viranşehir'de yangınlara karşı orman temizliği yapılıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesi, son günlerde ülkenin birçok il ve ilçesinde meydana gelen orman yangınlarına karşı önlem amaçlı ilçe genelinde orman ve mesire alanlarında önlemlerini artırdı.
 
Park Bahçe ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle özellikle yangına neden olabilecek atıkların toplanması amacıyla Barış ve Demokrasi Ormanı'nda temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.
 
Ekipler, ormanlık ve mesire alanlarında yangın riskini arttıran kırık cam, kurumuş yaprak ve çam kozalaklarını topladı.
 
Özellikle son dönemlerde artan ve can kayıplarıyla sonuçlanan orman yangınlarından sonra çalışmalarını hızlandıran ekipler, yangına yol açacak cam kırıkları, çöp ve plastik atıklarını topladı.
 
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yüksek sıcaklığın orman yangını riski artırdığına işaret etti.
 
Bölgede hava sıcaklığının artması nedeniyle önlem almak için Barış ve Demokrasi Ormanı'nda temizlik çalışması yaptıklarını belirten Ekinci, "Orman yangını için potansiyeli oldukça yüksek bir döneme girmekteyiz. Bu sebeplerden ötürü vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları, orman varlıklarımızın korunması için çok önemli. Ormanlık, mesire ve piknik alanlarını korumak için halkımız dikkatli olmalı. Yine piknik için bu alanlara giden vatandaşlarımız çöplerini gelişi güzel atmamalı. Doğaya atılan her bir çöp hem orman yangını hem çevre kirliliği hem insan hem de hayvan sağlığına zarar vermekte. Halkımızı doğayı, ormanı ve yeşili korumaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 197 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA