• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Viranşehir İlçe Kaymakamı Dereci siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi
03 Nisan 2020 Cuma 09:29

Viranşehir İlçe Kaymakamı Dereci siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi

Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirus Türkiye’de de can almaya devam ediyor.
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir’de faaliyet yürüten siyasi parti başkanları ile kaymakamlık makamında bir araya geldi. 
 
Coronavirus (Cvid-19) ile ilgili şimdiye kadar yürütülen çalışmalar hakkında parti başkanlarına bilgi veren Dereci, salgın ile mücadelede başarılı bir faaliyet yürüttüklerini belirtti.
 
Başta Viranşehir Belediyesi olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile tam bir işbirliği ve koordinasyon yürüttüklerini aktaran Dereci, salgın ile mücadele alınan tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini söyledi.
 
Siyasi parti başkanlarına alınan tedbirlere uyulması konusunda destek olmalarını isteyen Dereci, salgınla ancak ortak mücadele edilirse vatandaşın sağlığının korunacağının altını çizdi. Kaymakam Dereci, konu ile ilgili herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
 
Yürütülen çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirten siyasi parti başkanları, Coronavirus ile yürütülen mücadelede her konuda destek olmaya hazır olduklarını söylediler.
 
Oturma düzeninde sosyal mesafeye dikkat edildiği toplantıya, HÜDA PAR İlçe Başkanı Yakup Esmer, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, MHP İlçe Başkanı Yasin Haşimi, Saadet Parti İlçe Başkanı Yasin Kurt, Yeniden Refah Parti İlçe Başkanı Ahmet Çınar, Gelecek Parti İlçe Başkanı Ahmet Ahmetoğlu, BTP İlçe Başkanı Mehmet Karakeçili katıldı.
 
Öte yandan Kaymakam Dereci, salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla kırsal mahallelerden ilçe merkezine yönelik yoğunluğu azaltmak amacıyla yeni kararlar aldı.
 
Alınan kararda 130 kırsal mahalle ve 219 sokak (mezra) bulunan Viranşehir’de virüsün yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla Dereci’nin talimatı ile önlem alındığı belirtilen kaymakamlık sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi:
 
“İlçemizin 130 kırsal mahallesi ve 219 sokağında ikamet eden vatandaşlarımızın ilçe merkezine yoğun bir şekilde giriş-çıkış yaptığı tespit edilmiştir. İlçe merkezindeki insan yoğunluğunu asgariye indirmek vatandaşlarımızı Coronavirus salgınına karşı korumak amacıyla yoğun olan güzergâhlar üzerinde Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş timlerince 3 Nisan Cuma Günü 08.00 -10.00 saatleri arasında uygulama yapılacaktır."(İLKHA)
Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA