• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veli projesi ile 1. Oldular
10 Temmuz 2018 Salı 16:02

Veli projesi ile 1. Oldular

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Veli Rehberlik Hizmeti Projesi" Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Eğitim ve Öğretimde...

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Veli Rehberlik Hizmeti Projesi" Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması'nda Türkiye 1.si seçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sivas'a birincilik getiren proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Veli Rehberlik Hizmeti Projemizin amacı; ilimizde bulunan resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın anne ve babalarını, çocuğunun eğitim öğretim yaşantısı ya da gelişim dönemi problemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti alabileceği, alanında uzman rehber öğretmenlerimizle ücretsiz ve online olarak buluşturmaktır. Bu sayede anne babaların, çocuklarıyla doğru ve etkili bir iletişim içerisinde onların beklenti ve ihtiyaçlarını anlayarak sorunlarına pedagojik çözüm yolu bulmaları; çocukluk döneminde yaşanabilecek zorlukların önüne geçerek sağlıklı, özgüven sahibi ve başarılı bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu proje şuana kadar büyük bir başarıyla yürütüldü ve önemli olumlu dönütler alındı. Şu ana kadar 9 bin 721 velimiz 7 gün 24 saat ücretsiz ve online psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunan sistemimize üye oldu. Velilerimizden gelen bin 816 soru gönüllük ilkesine göre çalışan 25 rehber öğretmenimiz tarafından cevaplandı." Dedi.

Birincilik böyle geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en prestijli ödülü olan Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'nde önce bölge ardından Türkiye birinciliğini elde ettiğini belirten Savaşçı, "Türkiye genelinde 4 bin 841 projenin yarıştığı, 151 projenin saha incelemesine kaldığı ve 62 projenin bölge ödülü almaya hak kazandığı yarışmada projemiz, yapılan değerlendirmeler sonucunda hem bölge hem de bakanlık ödülüne layık görülerek Türkiye birincisi olmuştur. Ben, projemizin hayata geçirilmesi ve uygulanmasında emeği geçen tüm rehber öğretmenlerimize ve ARGE birimimizde görevli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah, bu proje ileride ülke genelinde yaygınlaşacaktır." Şeklinde konuştu.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA