• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşlardan araç muayene ücretlerine gelen zamma tepki
23 Temmuz 2020 Perşembe 08:15

Vatandaşlardan araç muayene ücretlerine gelen zamma tepki

Coronavirus nedeniyle temmuz ayında yeniden başlanacak araç muayene ücretlerine gelen zamma tepki gösteren araç sahipleri, fiyatların düşürülmesini istiyor.
Araç muayene istasyonlarından alınan fahiş fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar, verdikleri para karşılığında aynı hizmetti alamadıklarını belirtiyor.
 
Fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar, "TÜVTÜRK 10 dakikalık muayene için 422 TL alıyor. Onarım yok, tamirat yok. Paranın kazanılması bu kadar kolay mı? Ne bir bardak soğuk su ikramı ne de çay ikramı var. Pandemi var diye oturaklar kalktı, saatlerce ayakta bekliyoruz. Bu haksızlığa son verilsin, makul fiyata çekilsin." isteğinde bulunuyor.
 
"Muayene ücretine yapılan zam büyük bir zulümdür"
 
Araç muayene fiyatını yüksek bulduğunu belirten vatandaşlardan Zahit Acar, "İstasyona gittiğimizde saatlerce sıcağın altında bekliyoruz. Oturma yeri, çay, su yok. Su almak için aşağıda buluna petrol ofisine gittim, sıram yandı, bir saat daha beklemek zorunda kaldım. Verdiğim ücret nereye gidiyor? Durumdan çok şikâyetçiyiz. Muayene ücreti çok pahalı zaten iş yok, kriz var, bir de bunu üstüne muayene ücretine yapılan zam zulüm gibi bir şey. 422 TL muayene ücreti verdiğim aracı sadece kontrolden geçirdik ve bir eksiği de yok ama neden bu kadar fahiş ücret ödüyoruz? Minibüsçüler olarak şikâyetçiyiz." ifadesini kullandı.
 
"Bu zamlar bir yerde dursun artık, birilerini zengin ediyoruz"
 
Covid-19 nedeni ile vatandaşın ekonomik bir krizin içinde olduğunu dile getiren Sezgin Akan, indirim yapılması gerektiğini dile getirerek, "Muayene ücreti oldukça pahalı. Keşke bu kadar yüksek olmasaydı. Covid-19 nedeni ile zaten ekonomik bir kriz var. Bu para devletin bütçesine girseydi iyi olurdu ama birilerini zengin ediyoruz. Hayat zaten pahalı. Bir insan ailesini geçindirebilecek durumda değil. Bu zamlar bir yerde dursun artık. Devletimiz bu zamlara bir dur desin." çağrısında bulundu.
 
"Bu zammın geri çekilmesi lazım"
 
"Eğer bir parça değişimi yapılmış olsaydı el emeği der itiraz etmezdik." diyen Mevlüt Olgaç, parça değişiminin olmadığını, sadece bakıp geçildiği için fiyatın yüksek olduğunu belirtti.
 
Olgaç, "Aracımı daha önce muayeneye getirmiştim, sadece sol sinyalim yanmıyor diye ağır kusur verildi ve tekrar muayeneye girmek zorunda kaldım. Ücret oldukça yüksek ve bu zammın geri çekilmesi lazım. Aracım kamyonet olarak geçiyor ve her yıl muayene yapmam gerekiyor. Hiç olmazsa kamyonet olarak geçen araçlarda 2 yılda bir muayene yapılmasını istiyoruz. 4-5 aydır hem esnaf hem de araç sahipleri çok zor bir süreçten geçiyoruz. Muayene ücretlerini ödemekte zorlanıyoruz. Devletin bir an önce bu duruma bir el atacağına inanıyorum." diye konuştu
 
"Önceden 270 TL’ye yaptığım aracın muayenesini şu an 425 TL"
 
Pandemi sürecinden dolayı ücretlerin düşürülmesi gerektiğini dile getiren Necat Kıngır, "Zaten araçlarımızın fazla sıkıntısı yok ama en ufak şeylere de bakmaya başladılar. Bizi çok zor durumda bırakıyorlar. Önceden aracımın muayenesini 270 TL’ye yapılıyordu şu anda 425 TL’ye muayene ücreti alındı. Aracım 2007 transit, bir iki hafif kusur nedeni ile aracım muayeneden geçmedi ve önümüzdeki ay yeniden muayeneye geleceğim. Güneydoğu bölgesinde biraz daha tolerans gösterilmesi gerekiyor." diye konuştu.
 
Özelleştirilen araç muayene istasyonlarında; otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için 462 TL, otomobil, minibüs, kamyonet ve özel taşıtlar ile arazi araçları 342 TL, traktör ve motosikletler için ise, 174 TL alınıyor. Öte yandan muayeneye giren araçların 68 TL egzoz kontrol ücreti ödemesi gerekiyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA