• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Karaloğlu, yol yapım çalışmalarını inceleyip Cemil Paşa Konağını ziyaret etti
21 Temmuz 2020 Salı 08:28

Vali Karaloğlu, yol yapım çalışmalarını inceleyip Cemil Paşa Konağını ziyaret etti

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bağlar ilçesi Doç. Dr. Ahmet Bilgin caddesinde devam eden asfalt yenileme çalışmaları inceledi, Cemil Paşa Konağını ziyaret etti.
Vali Karaloğlu, Bağlar ilçesinin ana caddelerinden olan Doç. Dr. Ahmet Bilgin caddesine yönelik asfaltlama çalışmasını yerinde takip etti. Cadde boyunca incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, yetkililerden çalışmaların hangi aşamada olduğu hakkında bilgi aldıktan sonra Doç Dr. Ahmet Bilgin caddesinin asfalt yenileme çalışmasının bayramdan önce tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulmasını istedi.
 
Caddenin peyzaj çalışmalarını da değerlendiren Vali Karaloğlu, cadde için yeşil alanlar ve ağaçların ağırlıklı olarak kullanıldığı bir çalışma yapılması ve kaldırımlar ile rögar kapakları düzenlemelerinin tamamlanması talimatını verdi. 4 bin ton asfaltın kullanılacağı 1750 metre uzunluğundaki yolda orta refüjde düzenleme ve aydınlatma yapılacak.
 
Buradaki incelemelerinin ardından Sümerpark içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi yerleşkesine ziyarette bulunan Vali Karaloğlu, yerleşkedeki kütüphanede incelemelerde bulundu.
 
Ziyareti esnasında kütüphanede bulunan gençlerle bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu, kütüphanenin faaliyet saatleri konusunda öğrencilerden gelen talepleri dinledi ve çözüm konusunda istişarelerde bulundu.
 
Vali Karaloğlu, kütüphane ziyaretinin ardından sosyal alanlardaki incelemelerine devam etti. Yerleşke ile kadın, çocuk, genç ve engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve toplumsal yaşama katılımlarının sağlanmasının hedeflendiğini belirten Vali Karaloğlu, bu amaçla açılan birimlerin daha işlevsel hale getirileceğini ifade etti.
 
Vali Karaloğlu, kentin gelişimine yönelik sürdürdüğü ve Büyükşehir Belediyesinde görevli farklı alanlarda hizmet veren Daire Başkanları ile yaptığı toplantılara bu hafta sonunda da devam etti.
 
Özellikle Diyarbakır’ın kentleşme çalışmaları ve devam eden projelerin ele alındığı toplantılarda Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Daire Başkanlıkları yetkilileriyle birer görüşme gerçekleştirdi.
 
Cemil Paşa Konağı ziyareti
 
Vali Karaloğlu, kentin tarihi, yaşam tarzı, mimarisi ve el sanatları gibi zenginliklerini yansıtan çok sayıda eseri barındıran Cemil Paşa Konağının Diyarbakır tarihinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek konağın eksiklerinin giderilmesini istedi.
 
Vali Karaloğlu, 500 belge, 450 siyah beyaz fotoğraf, Kültür Bakanlığınca tescillenen 235 eser ve 260 etütlük eser ile Diyarbakır'ın tarihine ışık tutan konakta, henüz sergilenmeyen ürünlerin de sergiye açılmasının önemine vurgu yaptı.
 
Yapılan restorasyon çalışması sonucu Kent Müzesine dönüştürülen konakla ilgili eser toplama ekibi oluşturularak el yazması eserlerin gün yüzüne çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Vali Karaloğlu, Diyarbakır’a özgü motiflerin yer aldığı kalıpları kumaşlar üzerinde kullanarak tekstil alanında da öze dönmeyi ve bu yönde kurslar düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.
 
Öte yandan, Vali Karaloğlu, kent müzesiyle ilgili olarak, Diyarbakır’ın ilk moda tasarımcısı ve aynı zamanda Cemil Paşanın da torunu olan Şermin Cemiloğlu’nun tasarımlarının baskılarının yenilenerek yayınlanması önerisinde bulundu. 
 
Şehirler için böyle tarihi yerlerin tanıtımının önem arz ettiğinin de altını çizen Vali Karaloğlu, ayrıca konak içerisinde, geçmişten günümüze kadar varlığını devam ettirmiş mesleklerin geleceğe aktarılmasına yönelik kursların düzenlenebileceğini belirtti.
 
Ziyaretinin ardından mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi, çocuklarla ilgilendi. (İLKHA)
Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA