• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Vali Karaloğlu: Fetih etkinlikleriyle Diyarbakır’ın İslam şehirlerinden biri olduğunu hatırlatacağız
07 Mayıs 2021 Cuma 10:15

​Vali Karaloğlu: Fetih etkinlikleriyle Diyarbakır’ın İslam şehirlerinden biri olduğunu hatırlatacağız

​Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ın fethinin yıldönümü kapsamında yapacakları bu yılki etkinliklerde, fetih ruhunu yeniden yaşatmak istediklerini söyledi.
Anadolu'nun İslam'a açılan kapısı Diyarbakır'ın fethinin 1382'nci yıl dönümü ile Ashab-ı Kehf Uyanış etkinliklerinin ele alındığı değerlendirme toplantısı Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilgili kurum yetkilileriyle video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, Diyarbakır’ın fethinin 1382'nci yılında yapılacak etkinlikler masaya yatırıldı.
 
İslam için önemli bir şehir olan Diyarbakır’ın Mekke’nin fethinden 9, Kudüs’ün fethinden ise sadece 1 yıl sonra Hazreti Ömer döneminde fethedildiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, Diyarbakır’ın 1382 yıllık bir İslam şehri olduğunu ve yaklaşık 50 yıldır kentin değerine gölge düşürmeye çalışıldığını vurguladı.
 
Karaloğlu, fetih etkinlikleriyle kamuoyuna Diyarbakır’ın bu coğrafyadaki en önemli İslam şehirlerinden biri olduğunu hatırlatacaklarını söyledi.
 
Amaçlarının herkesin ortak heyecanla sahiplendiği, toplumun bütün kesimlerine fetih heyecanının yansıtılacağı bir etkinlik yapılması olduğunu ifade eden Karaloğlu "Bu sene yapabildiğimiz alanda etkinlikleri yapalım, yapamadıklarımızı da dijital platformlar üzerinden yaparak mutlaka vatandaşlarımıza bu fetih coşkusunu, fetih ruhunu yeniden, özellikle gençlerimize yaşatalım, hissettirelim diye bir düşüncemiz var. Rabbim inşallah bu niyetlerimizin sonuçlarını almayı nasip eder." dedi.
 
Fetih haftasıyla beraber 28 Mayıs’ta Lice’de Yedi Uyurların uyanış günü etkinliklerinin de yapılacağını aktaran Karaloğlu, fetih ve uyanış günü etkinliklerinin Diyarbakır'ın yeniden uyanışına vesile olmasını temenni etti.
 
Ayrıca, 23-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek fetih etkinliklerinde Diyarbakır semalarında gösteri uçuşları ve farklı kulvarlarda birçok program düzenlenecek. (İLKHA)
Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA