• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Vali Hacıbektaşoğlu Çemikari Yaylası’nda konaklayan göçerleri ziyaret etti
10 Haziran 2021 Perşembe 10:18

​Vali Hacıbektaşoğlu Çemikari Yaylası’nda konaklayan göçerleri ziyaret etti

​Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt’in Pervari İlçesine bağlı ‘Çemikari Yaylası’nda konaklayan vatandaşlarla bir araya geldi.
Sabahın erken saatlerinde karayolu ile Pervari ilçesine bağlı Çemikari Yaylasına gelen Vali Hacıbektaşoğlu, Pervari ilçesine bağlı Kubik Mezrası köy yolunda ilerlerken, hayvanlarını otlatan çocukları görünce araçtan inerek, onlarla bir araya geldi.
 
Yaylada çocukların sevgi gösterisi ile karşılanan Vali Hacıbektaşoğlu, onlarla yakından ilgilenerek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.
 
Daha sonra Şakir Timur adlı vatandaşın çadırına misafir olan Hacıbektaşoğlu, kıl çadırda ailenin sorun ve taleplerini dinleyerek kendisine ikram edilen yayık ayranından içti.
 
Çemikari Yaylası'nda vatandaşların sorun, talep ve isteklerini dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu, bu bölgede arıcılık yapan vatandaşlarla da bir araya geldi. Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Siirt kent merkezine 140 km uzaklıkta bulunan Sarıyaprak köyünü ziyaret etti.
 
Köylülerin köy camisinde bir İmam hatibin görevlendirilmesini ve köye taziye evinin yapımı için yardım talep etmeleri üzerine Vali Hacıbektaşoğlu, köye bir imam hatibin görevlendirilmesi için İl Müftüsünü arayarak talimat verdi. Köy taziye evi için çimento, briket yardımı yapılması için de yetkililere talimat verdi.
 
Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, “Yayların durumunu görmek ve burada yaz aylarını geçiren vatandaşlarımızla buluşmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla yayla ziyaretlerini gerçekleştirildik. Terörün bölgeden temizlenmesi ile birlikte huzur ve güven iklimi altında tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımız huzur ortamında üretime katkı yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.
 
"Yaylalarımız, meralarımız artık daha güzel ve daha huzurlu"
 
Vatandaşların hayvancılıktan en üst seviyede gelir sağlaması için elindeki tüm imkânları da seferber ettiklerini ifade eden Hacıbektaşoğlu, son olarak şunları söyledi:
 
“Bugün gördük ki vatandaşlarımız bu çalışmalardan oldukça memnun. Yaylalarımız, meralarımız artık daha güzel ve daha huzurlu, hayvanlarımızdaki et ve süt verimi artmıştır. Vatandaşlarımızın birlik, beraberlik içerisinde huzurlu, mutlu bir şekilde yaşaması için elimizden gelen tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz" (İLKHA)
Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA