• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Erin, pamuk üreticileriyle bir araya geldi
29 Ağustos 2019 Perşembe 11:12

Vali Erin, pamuk üreticileriyle bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, pamuk üretimiyle ilgili yaşadıkları sorunlardan dolayı yol kapatan çiftçilerle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, pamuk üretimiyle ilgili yaşadıkları teknik ve mali sorunların çözülmesi talebiyle, Şanlıurfa-Akçakale karayolu üzerinde yol kapatma eylemi yapan çiftçilerden bir grupla Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Vali Erin, yapılan bu eylemi hiçbir şekilde tasvip etmediğini ifade etti.
 
Vali Erin, "Bunu, halkla iç içe olmayan bir Valiye yapabilirsiniz. Ama neredeyse 24 saat esasına göre kapısı ve gönlü halka açık olan birine bu yapılmaz. Bunu tasvip etmiyorum, soruna çare bulmak da bu şekilde olmaz. Şehirlerarası açık olan bir yolu kapatmak, ancak başkalarının işidir. Devletine, milletine, bayrağına bağlı olan çiftçi kardeşlerimizin bu tür hukuksuz eylemlerde bulunması sadece işinizi zorlaştırır. Bizim de işimizi zorlaştırır, yanınızda duramayız. Başka hiçbir işe yaramaz." diye konuştu.
 
Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini ifade eden Vali Erin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, güvenlik güçlerinin ve tüm kamu kuruluşlarının sorunları ortadan kaldırmak için çalıştığını belirtti. Vali Erin,  "Buradan çözülecek meseleler için zaten görevimizi yapıyoruz. Buradan çözülemeyecek meseleleri de usulüne uygun şekilde ilgili mercilere iletmek de bizim görevimiz. Siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz var. Bunlar vasıtasıyla Tarım Bakanıyla görüşme imkanınız var. Ama yol kapatma yöntemiyle beni görüştürün deme şansınız yok." dedi.
 
Çiftçilerin dertlerine çare aramak için oluşturacakları temsilcilerle medeni şekilde hak arama çabalarını her zaman destekleyeceğini, Şanlıurfalılardan beklenenin de bu olduğunu kaydeden Vali Erin, yol kapatma yöntemiyle hak arama yönteminin medeniyetle bağdaşmadığını söyledi.
 
Yol kapatma eyleminden dolayı Vali Erin’den özür dileyen çiftçiler, pamuk üretimiyle ilgili tohum temini, ilaçlama ve satış fiyatı konusunda büyük sorunlar yaşadıklarını, dönüm başına bin 300 TL masraf ettiklerini ve bir dönümden elde edilen pamuğu sattıklarında masraflarını bile karşılayamadıklarını, son çare olarak böyle bir eylem yaptıklarını belirttiler.
 
Vali Erin, toplantıda zirai ilaç satan bayilerin tamamının denetlenmesi, ruhsatsız ilaç satışı yapanların engellenmesi ve gerekli cezai işlem uygulanarak faaliyetten men edilmesi talimatını verdi.
 
Toplantıya; Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Murat Çakmaklı,  Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ile çiftçi temsilcileri katıldı.(İLKHA)
Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA