• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Demirtaş Muhtarlar İle Bir Araya Geldi
08 Aralık 2022 Perşembe 13:27

Vali Demirtaş Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesi Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kaplan'ın da bulunduğu toplantıda Vali Demirtaş Kızıltepe ilçesinde yapılan ve yapımına devam edilen projelere değinerek ilçeye yapmış oldukları hizmetleri anlattı.

Mahalle muhtarlarının vatandaş ve yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü dile getiren Vali Demirtaş, yapılan görüşmede mahalle muhtarlarının talep ve önerilerini de dinledi.

Mardin genelinde 800 kilometreye yakın asfalt çalışması yaptıklarını dile getiren Vali Demirtaş, yağışların olmadığı dönemde bir o kadar daha asfalt çalışması yapacaklarını ve kırsal kesimde hiçbir mahallenin yapılmamış yolu kalmayacağını söyledi.

Vali Demirtaş göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları hizmetleri anlatarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Göreve geldiğimiz günden bu yana kent genelinde olduğu gibi Kızıltepe'de de hizmetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz.  Bugüne kadar Kızıltepe ilçemizde 378 kilometre asfalt çalışması yaptık. 70.000 metrekare parke çalışması yaptık. İlçemizin en çok yoğunluğun bulunduğu Cumhuriyet meydanında cephe iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlimiz genelinde 4 millet bahçesi yapacağız. Bunlardan bir tanesini de Kızıltepe ilçemizde yapacağız. Millet bahçesinin yapımına başlandı. İnşallah tamamlandığında vatandaşlarımız burada çocukları ile, aileleriyle güzel vakit geçirecekler. Ulaşım konusunda eksiklikleri de giderme konusunda Güney Çevre Yoluna başladık. Yakın zamanda bitirilmesi planlanıyor. Önümüzdeki sene içerisinde de Kuzey Çevre Yolu ile alakalı çalışmalarımız başlayacak. Bu çalışmalarımız bittiği takdirde  tarihi İpek yolu nefes alacak diyebiliriz. Toplu taşımada otobüs sayımızı arttırmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı başlattık. Kızıltepe İlçe stadyumu ve kapalı spor salonunun yanında tartan pisti yapılıyor. Yine vatandaşlarımız burada gönül rahatlığıyla yürüyüşlerini yapabilecekler. Mevcut mezbahane ve hayvan pazarını projelendirdik nasip olursa daha geniş bir alana taşıyıp burada daha temiz ve hijyenli bir şekilde hayvanlarımızın kesim işlemleri yapılabilecek. İlçemizde Büyükşehir belediyemizce pazar yeri çalışmamız var, kırsal mahallelerimize dahi çocuk oyun parkları götürüyoruz. Su ihtiyacına karşılık vermek için çeşitli noktalarda sondaj çalışmaları yapıyoruz. Mezarlıklarımızın çevre düzenlemesini yine yapıyoruz. Bugüne kadar Kızıltepe ilçemize yapmış olduğumuz hizmetlerin ortalama maliyeti 270 milyona yaklaştı. Bizler Mardinli ve Kızıltepeli vatandaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz."

 

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA