• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Demirtaş, Kadın Kooperatifleri Buluşması Programında Konuştu
09 Haziran 2021 Çarşamba 16:43

Vali Demirtaş, Kadın Kooperatifleri Buluşması Programında Konuştu

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması programına video konferans sistemi ile katılım sağladı.

Şanlıurfa ilinde gerçekleştirilen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katıldığı programa güneydoğu Anadolu bölgesinden 8 il video konferans sistemine katıldı.

Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması programına Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonundan katılan Vali Demirtaş ile Bir Dünya Üreten Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyesi Merve Gün birer konuşma gerçekleştirdi.

Mardin’de 8 faal kadın kooperatifi bulunduğunu ve bu kooperatiflerde 104 ortak kadının olduğunu belirten Vali Demirtaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

‘’Kadın kooperatifleri; hem sosyal hem de ekonomik açıdan yerel kalkınmaya katkıda bulunan kadınların, sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer almasına imkân tanıyan önemli bir harekettir. Bizzat kadın girişimciler tarafından başlatılan bu hareket, ülkemiz genelinde sayıları her geçen gün artan kadın kooperatiflerinin kurulmasına zemin hazırlamıştır.Ticaret Bakanlığımızın 2013 yılından itibaren uygulamaya koyduğu “Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” başlıklı ana sözleşmesi, kooperatif kuruluşunu kolaylaştırırken kadınlarımızın ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesi amacına da hizmet etmektedir. Bu çerçevede; kadınlarımıza yönelik kooperatifçiliğe giriş, girişimcilik, pazarlama ve e-ticaret, markalaşma, ürün geliştirme, kadının güçlenmesi gibi birçok konuda eğitimler verilmektedir. Kadınlarımız; gelecek nesilleri büyütür, yetiştirir ve aileye güç katarlar. Dolayısıyla kadının güçlenmesi, bireysel hak ve menfaatlerine erişiminin artması; aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından oldukça önemlidir. Kadının güçlü olduğu bir toplumda aile ve ülke de güçlü olur. Emek, alın teri ve üretimi yücelten bir medeniyetin mensupları olarak kadınlarımızın üretmesini ve ürettikleriyle de kazanç elde etmelerini her zaman destekliyoruz. İlimizde kadın girişimcilerimizin kurduğu 8 kadın kooperatifimiz; yöresel ürünler başta olmak üzere gıda, tarım, seracılık, dikiş ve dokuma, el sanatları, sabun, hediyelik eşya, telkâri ve gümüş takılar, el yapımı kilimler, heybe ve çantalar, iğne oyaları, oyuncak bebekler ve benzeri birçok farklı üretim alanında aktif olarak faaliyet göstermektedir.  İlimizdeki kadın kooperatiflerimizle gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerimizin yanı sıra kooperatiflerimize proje destekleri de vermekteyiz. Bu kapsamda Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Bir Dünya Üreten Kadın Projesiyle’’ Artuklu, Dargeçit, Nusaybin, Ömerli ve Derik ilçelerinde 1020 dekar alanda 800 bin 400 lavanta fidesini, kadınlarımız toprakla buluşturdu. Bu projenin hayata geçmesiyle lavanta bitkisi tarım, sağlık, kozmetik gibi çeşitli alanlarda yeni projelerin hayata geçirilmesine de vesile olacaktır. Yine Kadın girişimcilerimiz, GAP İdaresi ve Kızıltepe Belediyemizin desteğiyle “Mezopotamya Çilek Bahçeleri Projesini’’ gerçekleştirerek 20 dönümlük araziyi 100 bin çilek fidesiyle buluşturdu. Ayrıca Mardin’imizin verimli topraklarında ata tohumu ile tarım yapan kadınlarımız geleceğe de umut ekmektedir. Kadın kooperatiflerimizin ortaya çıkardığı ürünlerin pazara taşınması ve kendilerine gelir olarak dönüşünün sağlanması hususunda Valilik olarak her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz.’’

 

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA