• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzman ve başöğretmenlik ile ilgili yönetmelikte sona gelindi
21 Nisan 2022 Perşembe 10:19

Uzman ve başöğretmenlik ile ilgili yönetmelikte sona gelindi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yönetmelik çalışmaları ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. İnşallah cuma günü itibarıyla yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz." dedi.
Bakan Özer, İstanbul'da düzenlenen iftar programında eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.
 
Bakan Özer, bir eğitim sisteminin öğretmeni kadar güçlü olduğunu belirterek "Bunu bir basamak daha yukarıya taşıyoruz. Bir toplum öğretmeni kadar güçlüdür. Onun için bu dönemde nasıl okul öncesi ve mesleki eğitime ağırlık verdiysek üçüncü ağırlık verdiğimiz en kritik alan öğretmenlerimizin kişisel gelişimleri ve girişimleri. Bakın yıllardan beri hayal edilen, 60 yıldan beri, 7. Milli Eğitim Şurası'ndan itibaren sürekli dile getirilen öğretmenlere has bir kanunun olması Allah'a şükür bize nasip oldu. 14 Şubat 2022'de 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili de hazırlıklar son aşamaya geldi. Tüm STK'lerden, tüm eğitim paydaşlarından görüşler aldık. İnşallah cuma günü itibarıyla yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz. Yayımlandığı zaman da artık hem uzman öğretmenlik hem de başöğretmenlikle ilgili hem eğitim programı tarihini hem de sınav tarihini hepinizle paylaşacağız." dedi.
 
Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine ayrılan bütçe artırıldı
 
Öğretmenlerin mesleki gelişimleriyle ilgili eğitim sistemini sistematik olarak değiştirdiklerini söyleyen Özer, "Eskiden olduğu gibi Bakanlık düzeyinde, merkezden öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerini planlamıyoruz artık. Artık illere bıraktık, illerde de okullara bıraktık, artık yeni sistematiğimiz içerisinde öğretmenlerin mesleki gelişimlerine siz değerli öğretmenlerimiz karar vereceksiniz. Her okulda her okul bünyesinde bulunan öğretmenlerin hangi eğitimi alacaklarına kendileri karar verecekler. Bakanlık olarak biz sadece bütçenizi göndereceğiz." diye konuştu.
 
Özer, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili bütçeyi 35 kat artırdıklarını belirterek şöyle devam etti: "Öğretmenlerin mesleki gelişimi için kullanılan bütçe 8 milyondu. 2022 yılında 282 milyona çıkardık bu bütçeyi, bunun 210 milyonunu sadece okullarda kullanacağız. Ben inanıyorum ki siz bu okul temelli mesleki gelişim eğitimlerine aktif olarak katılacaksanız, o 282 milyon çok hızlı bitecek. Biz bunu 500 milyonlara çıkaracağız, 1 milyarlara çıkaracağız." (İLKHA)
Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA