• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tuz Gölü muhteşem görüntüsü ile ziyaretçi akınına uğruyor
12 Haziran 2021 Cumartesi 10:19

Tuz Gölü muhteşem görüntüsü ile ziyaretçi akınına uğruyor

Yaz mevsiminde suların çekilmesi ile harika bir görüntünün oraya çıktığı Tuz Gölü yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.
Dünyanın en önemli yaşam alanlarından biri olan Tuz Gölü aynı zamanda pek çok canlı türünün de sığınağı. Tuz Gölü, yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük göllerinden ve en sığ tektonik göl olma özelliğini barındırıyor. Dünyanın en büyük tuz gölleri arasında yer alır ve Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bir kısmı da buradan karşılanır.
 
Türkiye'nin önemli kuş alanlarından olan göl, birçok türküye ilham olan ve "allı turna" olarak bilinen flamingoların üreme alanlarından biri olması nedeni ile Tuz Gölü'nün ününe ün katıyor.
 
Görüntüsü ile birçok turistin ilgisini çeken Tuz Gölü fotoğraf sanatçıları için doğal bir stüdyo gibidir. Göl manzarası için gelenlerin yanı sıra sağlık açısından da göle uğrayanların sayısı hayli fazla.
 
Yağış miktarının azalması, açılan kaçak kuyularla yeraltı sularının bilinçsizce tüketilmesi ve yanlış sulama yapılması, aşırı buharlaşma, bazı akarsuların yazın kuruyarak göle ulaşamaması gibi etkinler Tuz Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesine sebep oluyor.
 
Göl yılın her dönemi ziyaretçilerin uğrak noktası. Suyu çekilen gölde bir uçtan diğer uca kadar yürüyerek dolaşan ziyaretçiler fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor.
 
Gölün doğal görüntüsünün etkileyici olduğunu belirten Hakan Temiz adlı ziyaretçi, "Osmaniye'den geliyorum burada sözleşmeli er sınavına girdikten sonra Tuz Gölü'nü görmeden memlekete gitmek istemedim. En son 7 yaşında buraya gelmiştim. Gerçekten burası çok güzel, sular biraz çekilmiş ama doğası, manzarası ile çok güzel. Arkadaşlarımız ile birlikte bol bol fotoğraf çektik. Herkesin mutlaka göle gelip ziyaret etmesini tavsiye ediyorum." dedi.
 
Bir diğer ziyaretçi Maksut Tacir ise, "Tuz Gölü'nün methini çok duymuştum, İstanbul'dan Kayseri'ye geçtik oğlum ameliyat olacaktı ziyaretten sonra buraya uğradık, ilk defa geliyorum. Bazı hastalıklara iyi geldiğini duymuştum gölün, ziyaret sebeplerinden biride bu. Burada vakit geçirdikten sonra İstanbul'a doğru hareket edeceğiz. Çok güzel bir manzarası var, herkesin ziyaret etmesini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.
 
32 yıldır iki devesi ile tarihi ve turistik alanlarda ziyaretçilere hizmet eden Ahmet Bulanık adlı girişimci bu yıl Tuz Gölü'nde turistlere hizmet etmeyi planladığını söyledi.
 
Bulanık, "32 yıldır develer ile ilgileniyorum, Tuz Gölü'ne de ikamet ettiğim Denizli'den geldim. Burada hizmet veriyorum, ziyaretçiler develerle fotoğraf çekiyor, kısa bir göl turu yapıyorlar. Develerim burada ilgi görüyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA