• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Türkiyenin kalkınabilmesi için üretimin desteklenmesi lazım”
06 Kasım 2019 Çarşamba 17:07

“Türkiye'nin kalkınabilmesi için üretimin desteklenmesi lazım”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye'nin kalkınması için üretimin desteklenmesinden başka çarenin olmadığını söyledi.
5 Organize Sanayi Bölgesi ve 43 milyon 250 bin metrekare alanı ile Türkiye'nin en büyük OSB'si olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki elektrik tüketimi, yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttı. Ekim ayında ise elektrik tüketiminde tarihi bir rekor kırıldı. Ekim ayında elektrik tüketimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,5 oranında artış gösterdi.
 
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, sanayide çarkların daha hızlı bir şekilde dönmeye başladığını belirterek, "Sanayide işler yoluna girdi. Sanayi tesislerimizin kapasite kullanım oranları ve istihdam her gün artıyor. Ekonomi iyi yolda." dedi.
 
“Sanayideki çarklar daha hızlı dönmeye başladı”
 
Enerji tüketimindeki artışın, üretimdeki ve istihdamdaki artışın göstergesi olduğunu belirten Şimşek, "Türkiye'de tüketilen toplam elektriğin yüzde 3'ünü Gaziantep OSB'deki sanayi tesisleri tüketmekte. Enerji tüketimindeki artış, sanayideki çarkların daha hızlı dönmeye başladığının ve işlerin de yolunda gittiğinin göstergesidir." ifadelerini kullandı.
 
“40 fabrika inşaatı devam ediyor”
 
Gaziantep OSB'de elektrik tüketim rakamlarındaki artışta 5’inci Organize Sanayi Bölgesinin de önemli etkisi olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti:
 
5’inci Organize Sanayi Bölgesinin altyapısı hızla devam ediyor. 20-30 metre derinliğe inerek kazı ve dolgu çalışması yaparken, neredeyse bir arsa parası kadar harcama yapıyorlar. Bu sanayicilerimizin ellerinden öpmek gerek. O dağa, o yatırımları yapan sanayicilerimizi kutluyorum. Şu anda da 5’inci Organize Sanayi Bölgemizde 40 kadar fabrikamızın inşaatı devam ediyor. Bizler yeni yatırımları çok önemsiyoruz. Gaziantepliler artık katma değeri yüksek, modaya, teknolojiye ve inovasyona uygun yatırımlar yapıyor. Dünya ile rekabet edebilecek yatırımlar yapıyor. Ar-Ge ve inovasyona önem vermeden, dünya ile rekabet etme şansınız kalmadı.
Ekonomideki olumlu gelişmeler nedeniyle üretim ortamının yeniden olumlu hale geldiğini belirten Şimşek, enflasyonun tek rakama düştüğünü, ekonomik ortamın, üretim ve yatırım için uygun hale geldiğini belirtti.
 
“Üretim ve yatırım zamanı”
 
Gaziantep sanayisinin 2002 yılından sonra büyük bir atılım yaptığını belirten Şimşek, Hükümetimiz, 2002'den sonra biz sanayicilere borçlanabilme kabiliyeti getirdi. Bizler genellikle emek yoğun ve enerji yoğun sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Faizler yüksek olduğunda büyüme duruyor ve yaptığımız yatırımlar verimliliğini büyük ölçüde kaybediyor. Zaten 2001-2002'den sonraki kalkınmamızın sebebi de buydu. Ekonomi yönetiminin gayretleri sonucu enflasyon tek rakama düştü. Para artık üretime ve yatırıma akacak. Ekonomi daha da canlanacak. Türkiye kazanacak. Parayı faize yatırırsan, bir tek sen kazanırsın. Ama parayı ekonomiye ve üretime kanalize edersen, toplumun tüm kesimlerine dağılır. Üretimi, istihdamı desteklemek lazım. Çünkü sanayici parayı herkesle paylaşır. İşçisi, hammaddesi, nakliyecisi, müşterileri, tedarikçileri ile yani herkesle paylaşıyor. Ama faizci ne yapıyor, bankaya yatırıyor. Bir tek kendi kazanıyor. Türkiye'nin kalkınması için üretimin desteklenmesinden başka çare yok.” diye konuştu.
 
“Gaziantep öncelikli teşviklerden faydalanma imkânına sahip olmalı”
 
Şimşek, "Gaziantep bir ayrıcalık istiyor. Sınır bölgesindeyiz, adeta çıkmaz sokaktayız. Bölgenin yükünü çekiyoruz. Gaziantep, devletimize ve hükümetimize her zaman en büyük desteği vermiştir. Üreten bir şehiriz. Aynı zamanda 500 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Sanayiciler olarak devletten ve bankalardan Gaziantep’e ayrıcalık tanımalarını istiyoruz. Üretimde, ihracatta ve istihdamdaki gücüne rağmen de komşu illere verilen teşviklerden yararlanamadı. Gaziantep artık devletin teşvikleri konusunda daha fazla dikkate alınmalı ve öncelikli teşviklerden faydalanma imkânına sahip olmalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA