• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye’nin ayçiçek ihtiyacının yüzde 6’sı Adana’dan karşılanıyor
19 Haziran 2021 Cumartesi 09:55

Türkiye’nin ayçiçek ihtiyacının yüzde 6’sı Adana’dan karşılanıyor

Çukurova’nın bereketli topraklarında ayçiçek ekimine rağbet 15 yıldır düzenli olarak artıyor. Türkiye’nin ayçiçek ihtiyacının yüzde 6’sı ise Adana’dan karşılanıyor.
Kuraklık nedeniyle tüm ürünlerin hasadında sıkıntılar yaşanırken Türkiye, ayçiçek üretiminde dünyada yedinci sırada yer alıyor.
 
Bölge halkının 'sarı gelinlik' diye tabir ettiği ayçiçeği üretimi hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, kentte yaklaşık 15 yıldır ayçiçek üretiminin yoğun olarak yapıldığını söyledi.
 
Adana’da genel olarak yağlık ayçiçeği ekiminin hâkim olduğunu ve ekimlerin tamamlandığını belirten Tekin, ilde yaklaşık 700 bin dekar alanda ayçiçeği üretiminin yapıldığını kaydetti.
 
Tekin, Adana genelinde ayçiçek rekoltesinin dekarda yaklaşık 300 kilogram olduğunu ifade ederek, kurak bölgelerde buğdayın yanı sıra ayçiçek üretiminin daha fazla olduğunu dile getirdi.
 
Yaptığı açıklamanın devamında Tekin, “Dünya genelinde yağışlarda sıkıntıların yaşanması ve ülkemizdeki kuraklık sebebiyle ürünlerimiz etkileniyor. Çiftçilerimiz ağustos ayının başlarında hasatlara başlayacaklar. Hasat yaklaşık bir buçuk ay sürüyor. İnşallah çiftçilerimiz mutlu ve bereketli bir sezon geçirir.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA