• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜKİDin yeni dönem başkanı Vecdet Şendil oldu
05 Ağustos 2021 Perşembe 09:57

TÜKİD'in yeni dönem başkanı Vecdet Şendil oldu

Kırtasiye sektörünün tek sivil toplum örgütü Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) Olağan Genel Kurulu’nda Vecdet F. Şendil 2 yıllık aranın ardından tekrar yönetim kurulu başkanı seçildi.
 
Genel Kurulun güven ve tercihiyle bir dönem sonra yeniden göreve gelen Şendil, yapılacak çok iş, atılacak çok adımın olduğunu söyledi.
 
Birlikteliği sağlayarak ortak akılla sektörün sorunlarının Ankara'ya taşıyacaklarını belirten Şendil, "Sektör olarak birlikteliği sağladığımız anda ancak isteklerimizi gerçekleştirebiliriz. Biz tek başımıza hiçbir şeyiz. Sektörümüze şunun sözünü veriyoruz; bizi çalışırken görecekler. Meslektaşlarımıza gideceğiz, onları ziyaret edip toplantılarımıza davet edeceğiz. İhracatçımızın, ithalatçımızın, toptancımızın ve perakendecimizin sorunlarını hep birlikte masaya yatırıp hep beraber çözüm üretmeye çalışacağız." dedi.
 
"TÜKİD sektörün önünde gitmeli"
 
Sektörün tek sivil toplum örgütü Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin değişen dünya ve ticaret hayatında yeni bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şendil, "36 yıl önce kurulan derneğimizin misyonu, hedefleri ve vizyonu zaman içinde önemli değişimlere uğradı ve bu değişim elbette kaçınılmazdı. TÜKİD sektörün önünde gitmeli, meslektaşlarımıza vizyon sunmalı ve yol göstermeli." diye konuştu.
 
"Ortak aklı oluşturup dertlerimizi, isteklerimizi, projelerimizi Ankara’ya taşıyacağız"
 
Hiçbir sektörün kanun yapıcıyla, devletle işbirliği yapmadan hedeflerine varamayacağını belirten Şendil, "Dertlerimizi, problemlerimizi ya da projelerimizi kanun yapıcıya götürmeliyiz, oralara taşımalıyız, onların kapılarında yatmalıyız. Yılmamalıyız, müzakere etmeliyiz. Eskiye göre artık daha güçlüyüz. Bugün 10’dan fazla ildeki ticaret odalarında arkadaşlarımız var. Ticaret odalarında önemli bir netice aldık, bugün de almaya devam edeceğiz, almalıyız. Sektörümüzün önünün açılması için kanun yapıcıya ne istediğimizi anlatmamız lazım. Biz ne istediğimizi sektörümüzün tüm bileşenleriyle konuşarak öğreneceğiz ve bunun sonucunda da ortak aklı oluşturacağız." şeklinde konuştu.
 
"Perakendecilerimizin yanında olmalıyız"
 
Sektörün önünü açacak en önemli sacayağının ihracat olduğu hatırlatan Şendil, son olarak şu ifadeleri kullandı:
 
"İhracatın artırılmasına yönelik çalışmalara hız vereceklerini, ihracatçı üyelerle de sık sık bir araya gelerek atılacak adımları ivedilikle belirleyeceğiz. Perakendenin gelişimi konusuna da önem veriyoruz. Nihai tüketiciyle ürünlerimizi buluşturan tek nokta perakendeler. Perakendecilerimizin yanında olmalıyız ve bu noktalar için neler yapabiliriz, bunu konuşmalıyız." (İLKHA)
 
Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA