• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TŞOF Başkanı Apaydın, “Bayram trafiğinde kurallara harfiyen uyalım”
28 Nisan 2022 Perşembe 10:41

TŞOF Başkanı Apaydın, “Bayram trafiğinde kurallara harfiyen uyalım”

Kazaların büyük bir nedeninin telefon ve aşırı hız olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, gözü yolda olan sevdiklerimize güvenle ulaşmak için trafikte kurallara harfiyen uyulması gerektiğini söyledi
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Pandemi koşulları ile son iki yıldır gidilemeyen bayram ziyaretlerinin bu yıl kuralların esnetilmesi ile özlemin son bulacağını belirtti
 
Virüs döneminde herkesin zor şartlar yaşadığını belirten Apaydın, “Sevdiklerimizin sağlığı için bayram ziyaretlerinde bulunamadık. Akaryakıt zamları, otobüs ve uçak bileti fiyatlarındaki artışlar, ziyarete gitmemeye yol açacak olsa da iki yıldır çekilen özlemin önüne geçemeyecektir. İçimizde biriken bu özlemi gidermek için trafikte kurallara uygun şekilde hareket etmeli. Gözü yollarda bizi bekleyen sevdiklerimize güvenle ulaşmalıyız” dedi.
 
“Gözü yolda olan sevdiklerimize güvenle ulaşalım”
 
Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala yola çıkacakların bayram trafiğine dikkat etmelerini isteyen Apaydın, “Bayram tatilinde yola çıkacak sürücülerimiz, sevdiklerine güvenle ulaşmak için dikkatli araç kullanmalı. Yola çıkmadan önce araç bakımlarını iyi yaptırmalıdır. Her bayram, gözü yollarda bizi bekleyen sevdiklerimize kavuşma umuduyla yola çıktığımızda, içimizde olan bayram sevinci ve özlemini acıya dönüştürmeyelim. Her sürücü trafik kazalarını en aza indirmek için üzerine düşen görevi yerine getirerek kurallara uygun bir şekilde araç kullanmalı. Dikkat dağınıklığı oluşturacak uykulu ve yorgun direksiyon başına geçmemeli, trafikte sinirlerimizi kontrol ederek başkalarının canına mâl olacak davranışlardan kaçınarak sabırlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
“Geçtiğimiz yılın mayıs ayında toplam 21 bin 152 kaza meydana geldi”
 
Geçtiğimiz Ramazan Bayramının da denk geldiği mayıs ayındaki kaza sayısına dikkat çeken Apaydın, “Bayramlarda trafikteki araç sayısı 10-15 kat artıyor. Geçen yıl pandemi kısıtlamaları olmasına rağmen Ramazan Bayramının denk geldiği mayıs ayı içerisinde toplam 21 bin 125 kaza meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 179 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kazalara en çok sebebiyet veren ihmallerin başında ise aşırı hız ve araç kullanırken telefonla konuşmak geliyor. Varacağımız yere bir saat geç gitmemiz her zaman hiç varamamamızdan iyidir. Trafikte saygılı olmayı öğrenmeli, empati kurmalı, trafik canavarına dönüşmemeliyiz. En önemlisi emniyet kemerimizi takarak kurallara harfiyen uymalıyız. Çünkü emniyet kemeri hayat kurtar” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
  • Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
  • ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA