• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TESK Genel Başkanı Palandöken: Pazarcı esnafı gününde açık olsun
06 Mayıs 2021 Perşembe 10:08

TESK Genel Başkanı Palandöken: Pazarcı esnafı gününde açık olsun

​Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatların aşağı çekilmesi için pazarların açık kalmasının olumlu olduğunu ancak açık kalma sürelerinin uzatılması gerektiğini söyledi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, pazarcı esnafının 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde açık kalmasını olumlu olduğunu dile getirdi.
 
Palandöken, "Pazarcı esnafımızın tam kapanma döneminde cumartesi günlerinde açık olacağı kararı hem ürünlerin zayi olmaması hem de vatandaşın doğrudan taze meyve ve sebzeye daha ucuza ulaşması açısından çok sevindirici. Bununla birlikte tüm semt pazarlarının kontrollü olarak her zaman gününde açık olması hem vatandaşın hem de pazarcı esnafımızın en önemli isteği." dedi.
 
Birden fazla pazara giden pazarcıların bulunduğunu hatırlatan Palandöken, "Yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günlerinde 10.00 ile 17.00 arasında açık olması kararı pazarcı esnafımızı sevindirdi. Üreticideki ürünler ziyan olmayacak, vatandaşımız direkt köylülerin ve üreticilerin ürünlerine ulaşabilecek. Böylelikle marketlere alternatif olacağı için fiyatlar da aşağı inebilecek. Çok sevindirici bulduğumuz bu karara ek olarak, semt pazarlarının tam kapanma boyunca her zaman gününde açık olmasını da talep ediyoruz. Çünkü pazarcı esnafımız yalnızca bir pazara gitmiyor, birden fazla bölgeye gidiyor. Dolayısıyla aynı anda birden fazla yerde olma ihtimali yok. Yine elde kalan ürünün çöpe gitmemesi için haftada bir günlük satış günü yeterli değil. Denetimlerin sürdürülerek tüm semt pazarlarının açık kalmaları sağlanmalı. Üreticinin de pazarcı esnafın da vatandaşımızın da beklentileri bu yönde. Bununla birlikte pazarcı esnafının sattığı ürünlerin bir gün sonraya kalma ihtimali çok yüksek olduğu için satış süresi uzun tutulmalı. Açılış saatleri sabah 05.00 ile akşam saat 19.00 a kadar açık olması sağlanmalı." şeklinde belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA