• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Teknoloji ile savunma yaptığımız döneme geldik”
25 Aralık 2019 Çarşamba 12:41

“Teknoloji ile savunma yaptığımız döneme geldik”

Gaziantep Valisi Davut Gül, 100 yıl önce kazma kürekle yapılan savunmanın bugün dünyanın en ileri teknolojileriyle, yerli ve milli teknoloji ile gerçekleştirildiğini söyledi.
Gaziantep Valiliği tarafından “Kıbrıs Barış Harekâtı Millî Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Törende Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 95 gaziye madalya ve berat verildi.
 
Kentteki bir restoranda düzenlenen törende konuşan Vali Gül, Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinin 2 yıl süren zorlu bir dönem olduğunu dile getirdi.
 
Gül, "100 yıl önce bu topraklarda 6 bin 317 şehit verildi. Şehrin geri kalanı gazi oldu. Sonraki süreçte ise tıpkı sizin evlatlarınız, anneleriniz, babalarınız gibi kimisi iç güvenlik harekâtında kimisi Kıbrıs Barış Harekatı'nda kimisi 15 Temmuz’da kimisi terörle mücadelenin diğer bir alanında şehit düştüler, gazi oldular. Bu toprakların bugüne kadar gelmesi için bedel ödediler. Şartlar değişse de vazifemiz hep aynı.” dedi.
 
2020 yılında Teknofest’in Gaziantep’te olacağını da hatırlatan Gül, 100 yıl önce kazma kürekle yapılan savunmanın bugün dünyanın en ileri teknolojileriyle, yerli ve milli teknoloji ile gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in özgürlüğü için 98 yıl önce 6 bin 317 şehit veren bir şehir olduğunu hatırlattı.
 
Antep Savunmasında çok büyük bir mücadele verildiğini, işgalci birliklerine göre çok kolay geçilecek yerde sözde büyük orduları devirdiğini aktaran Şahin, "Bunu yaparken iman gücüyle hareket edilmiştir. Biz böyle büyük bir ecdadın torunlarıyız." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından harekâta katılan 95 gaziye Kıbrıs Barış Harekâtı Millî Mücadele Madalyası ve Beratı takdim edildi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA