• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TBMM Başkanı Şentop: Kuran-ı Kerime yönelik aşağılık ve provokatif saldırılar var
20 Nisan 2022 Çarşamba 10:04

TBMM Başkanı Şentop: Kuran-ı Kerim'e yönelik aşağılık ve provokatif saldırılar var

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bütün dünyayı ifade ve din özgürlüğünü değil, dünya barışını da tehdit eden bu eylemleri önleme konusunda gerekli tedbirleri almaya, ilkeli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz." dedi.
TBMM Başkanı Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) üyesi ülkelerin büyükelçileri, üye ülkelerin TBMM'deki dostluk grubu başkanları ile iftar programında bir araya geldi.
 
Danimarkalı İslam düşmanı sözde politikacı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakarak sosyal medyada yayımlaması olayına tepki gösteren Şentop, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık ve provokatif saldırılar olduğunu söyledi.
 
"İfade özgürlüğü kalkanı arkasına saklanarak İslam düşmanı ve ırkçı politikalar yürütüldüğüne şahit oluyoruz." diyen Şentop, şu ifadeleri kullandı:
 
Hristiyan, Yahudi, beyaz Avrupalı değilse bir insan, Müslümansa veya farklı bir dine mensupsa onların nezdinde 'insan' kategorisine girmiyor zannediyorum. Aksi takdirde, sırf Afganistan'dan, Suriye'den göçmenler gelmesin diye birçok marifet sergilemez, yığınla para harcamazlardı. Akdeniz'i göçmenlerin, göçmen çocukların, bebeklerin mezarlığına döndürmezlerdi. Filistin'de kutsal ibadetgâhımız, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar, her birimizin kalbini paramparça etti. israilin ibadet eden Müslümanlara yönelik müdahaleleri ve provokasyonları sonucu yaşananlar asla kabul edilemez. İsveç'te kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık ve provokatif saldırılar oldu. İfade özgürlüğü kalkanı arkasına saklanarak nasıl da İslam düşmanı ve ırkçı politikalar yürütüldüğüne şahit oluyoruz. Tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları gerekli önlemleri almaya ve ilkeli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.
Bu haber toplam 441 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA