• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyeli kadın Türk vatandaşı olmak için yardım bekliyor
13 Ağustos 2018 Pazartesi 11:02

Suriyeli kadın Türk vatandaşı olmak için yardım bekliyor

Mardin'in Midyat ilçesi Sarıköy Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli kadın, eşi gibi Türk vatandaşı olabilmek için yardım bekliyor.

Yaklaşık 6 yıldır Türkiye’de yaşayan ve Türk vatandaşı ile evli olan Suriyeli Tefla Ağırman, eşinin ayaklarından engelli olduğunu ve 2 çocuğuna kendisinin baktığını söyledi. Kendisinin ve çocuklarının genetik olarak boy uzunluğunun 1 metre olduğunu belirten Ağırman, Türk vatandaşı olmak için yetkililerden yardım beklediğini söyledi. 2 çocuğunun olduğunu ve üçüncü çocuğuna hamile olduğunu ifade eden Ağırman, Türk vatandaşı olmadığı için belli periyotlarla Suriye'ye giriş çıkış yapmak zorunda kaldığını ve bunun da kendilerini büyük oranda sıkıntıya soktuğunu söyledi. Türk vatandaşı olması durumunda bu sorunun ortadan kalkacağını dile getiren Ağırman, "Buradaki yetkililer benim Suriye’ye gidip pasaportla giriş çıkış yapmamı istiyorlar. Savaş olan bir ülke. Çocuklarım burada mağdur olacak, eşim 2 ayağından engelli, oraya gittiğim zaman burada eşime çocuklarıma bakacak kimse yok. Gittiğim zaman dönebilir miyim o da belli değil, buradaki yetkilerden isteğim bana yardımcı olunsun ailemle birlikte Türkiye vatandaşlığı alayım" dedi. 

Tefla Ağırman'ın eşi Abdulbaki Ağırman ise 2 ayağından engelli olduğunu söyledi. Ağırman, "Ben eşimle 6 yıldır evliyim, eşimin Türk vatandaşı olmasını istiyorum" diye konuştu. 

aw465983_03.jpg

Kaynak:
Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA