• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
 Sofra Compass Group Türkiye cinsiyet eşitliği için meydan okuyor
08 Mart 2021 Pazartesi 12:36

Sofra Compass Group Türkiye cinsiyet eşitliği için meydan okuyor

30 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin en büyük ikinci işvereni olan Sofra Compass Group Türkiye, kadın istihdamına verdiği desteği bu yıl da farkındalık çalışmalarıyla pekiştiriyor.
Çalışanlarının yüzde 40’ını, yönetim seviyesinin ise yüzde 52’sini kadınların oluşturduğu Sofra Compass Group Türkiye, IWD’nin bu yılki teması olan #ChooseToChallenge 2021 kampanyasına destek veriyor. Cinsiyet eşitsizliğini ve önyargıları ortadan kaldırmak için “Meydan Okumayı Seç” diyen Sofra Compass Group Türkiye, tüm toplumu kadınları iş hayatında daha fazla cesaretlendirmeye ve takdir etmeye davet ediyor.
 
Kadın istihdamını destekleyen öncü kuruluşlardan biri olan Sofra Compass Group Türkiye, kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. ISO 500 şirketleri arasında Türkiye'nin en büyük işverenlerinden biri seçilen Sofra Compass Group Türkiye’nin 30 bine yakın çalışanının yüzde 40’ını farklı kademelerde görev yapan kadınlar oluşturuyor. Çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemi her fırsatta öne çıkaran Sofra Compass Group Türkiye’nin yönetim seviyesinde ise bugün, yüzde 52 oranında kadın çalışan bulunuyor. Türkiye'de kadın istihdamına en büyük katkıyı yapan şirketlerin belirlendiği “Kadın Dostu Şirketler” araştırmasında kadın yönetici dostu şirketler arasında ise 6. sırada yer alıyor.
 
Sofra/Compass Group Türkiye #ChooseToChallenge ile cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekiyor
 
IWD’nin (Dünya Kadınlar Günü) bu yılki teması olarak belirlenen #ChooseToChallenge, cinsiyet eşitsizliğine ve önyargılara meydan okumaya, kadın-erkek fark etmeksizin herkesi bu konuda harekete geçmeye davet ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünya çapında gerçekleştirilecek, çalışanların elini havaya kaldırarak “ben de varım” diyerek meydan okuyacağı ve tüm mecralarda farkındalık yaratacak kampanyaya, Sofra Compass Group Türkiye de destek veriyor.
 
IWD, her yıl kadınların güçlenmesi ve her alanda eşit temsil haklarına sahip olmasına dikkat çekmek için, dünya çapında çok sayıda önemli kurumun da destek verdiği, farklı temalarda kampanyalar gerçekleştiriyor. Compass Group da faaliyet gösterdiği 45 ülkede, tüm çalışanlarının katılımıyla kampanyaya destek veriyor.
 
“Cinsiyet eşitsizliğine meydan okuyor; kadınları cesaretlendirmeyi ve başarılarını kutlamayı seçiyoruz”
 
Kadınların iş gücüne ve işte yönetime katılma çabalarını her zaman desteklediklerini belirten Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, “45 ülkede faaliyet gösteren, 600 binden fazla çalışanı bulunan Compass Group iş hayatında çeşitliliği korumayı önemseyen, cinsiyet eşitliğini sağlamayı sürdürülebilirlik hedefleri arasına bir grup. Türkiye’nin en büyük işverenleri arasında olan, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleriyle faaliyetlerini sürdüren Sofra/Compass Group Türkiye olarak kadınların çalışma hayatında daha fazla var olabilmeleri için fırsat eşitliğine sahip olmaları önceliklerimiz arasında yer alıyor. 2020 yılı ile birlikte neredeyse yarısını kadınların oluşturduğu Sofra/Compass Türkiye’de her görevde ve kademede kadın çalışan sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Kadın istihdamını destekleyen öncü kuruluşlardan biri olarak kadın çalışanlarımızla çok daha güçlü olduğumuza inanıyor, iş hayatında ve sosyal hayatta daha fazla güçlendirilmeleri için yapılan her çalışmayı destekliyoruz. Sofra/Compass Group Türkiye olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm dünyadaki cinsiyet eşitsizliğine karşı bu kez, kadın-erkek tüm çalışanlarımızla “meydan okumaya ben de varım” diyoruz. IWD kampanyasına verdiğimiz desteğimiz ile toplumsal cinsiyet eşitliği için farkındalık yaratma ve çaba gösterme taahhüdümüzü bir kez daha pekiştiriyor, kadınlarımızı başarı için daha fazla cesaretlendirmeyi seçiyoruz” dedi.
Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA