• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopi’de yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi
29 Haziran 2018 Cuma 13:07

Silopi’de yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde okulların tatil olmasının ardından açılan Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde okulların tatil olmasının ardından açılan Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Gayret Cami Erkek Kur'an kursu ve Halil Sezgin Kız Kur'an kursuna akın ederek ders başı yapan çocuklar, hem dinlerini öğrendiklerin hem de tatil yaptıklarını söyledi. İlçede 2 ay sürecek olan yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 6 bin çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra İslami eğitimler de verilecek. İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, kurslarda Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, ahlak dersleri ile beraber sportif etkinliklerde yaptıklarını söyledi. Her şeyin bir zamanı olduğunu ve öğrenme zamanının çocukluk dönemi olduğunu vurgulayan Elçi, "Biz çocuklarımıza öyle yaklaşıyoruz ki, bir taraftan camiyi öğreniyorlar bir taraftan Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorlar bir taraftan da tatil yapıyorlar. Sadece Kuran'ı değil, ahlaklı olmayı da öğretiyoruz. Anne ve babalarımızın çocuklarını mutlaka camiye göndermelerini talep ediyoruz. Çocuklarını göndersinler, dinini, namazını öğrensinler. Bugün öyle bir hale gelmiş ki, namaz kılmasını dahi bilmeyenler var. Kur'an-ı, dini ve peygamberi bilmeyenler var. Dolayısıyla bunu daha küçükken öğretmek lazım. Bir Müslüman olarak çocuklarımızı küçükken namaza alıştırmıyorsak, daha küçükken Kur'an'ı kerimi öğretmiyorsak, Kur'an'ın bizim için önemli olduğunu, peygamberimizin buyurduğu gibi "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir" diye çocuklarımıza anlatmazsak ne zaman anlatacağız, büyüdükten sonramı anlatacağız? O şekil zamanı geçmiş olur, her şeyin bir zamanı vardır. Öğrenmenin zamanı ise çocukluktur" dedi.

"Sadece Kur'an öğrenmiyoruz ahlakı da öğreniyoruz"

Öğrencilerden Muhammed Salih Cin, "Burada öncelikle Kur'an okuyoruz, bir hatamız var ise hocalarımız sağ olsun bize söylüyorlar ve hatamızı düzeltiyoruz. Daha iyi bir okuyucular olalım diye. Cemaatle namaz kılıyoruz. Normalde okula gittiğimiz için camiye gelemiyoruz ve dini eğitim göremiyoruz. Yazda böyle programların olması avantajlıdır. Bu avantajı değerlendiriyoruz. Kur'an'ı güzel okumak için tecvidi öğreniyoruz. Burada sadece Kur'an öğrenmiyoruz ahlakı da öğreniyoruz. Büyüklerimize karşı saygılı küçüklerimize ise sevgi içinde olmayı öğreniyoruz. Buradaki etkinlikler çok güzel beğeniyorum" diye konuştu.

"Hem tatilimizi yapıyoruz hem de Kur'an'ımızı öğreniyoruz"

Öğrenci Büşra Bayar ise, "Burada İslam'ın ve imanın şartlarını öğreniyoruz. Temel dini bilgiler, ahlak dersler ve peygamberimizin hayatını hocalarımızın sayesinde öğreniyoruz. Kuranı bilmeyenler gelip burada kuran öğreniyorlar. Okulda olduğumuz da camiye gelip Kur'an öğrenemiyoruz. Şimdi Yaz Kur'an kursu programı sayesinde hem Kur'an'ımızı, dinimizi öğreniyoruz hem de tatilimizi yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA