• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtten 4 TIRlık yardım malzemesi İdlib için yola çıktı
12 Şubat 2022 Cumartesi 10:26

Siirt'ten 4 TIR'lık yardım malzemesi İdlib için yola çıktı

​Hayırseverlerin katkılarıyla, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi tarafından "Suriye için Yolun İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında hazırlanan yardımlar düzenlenen törenle İdlib'e uğurlandı.
Siirt İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi tarafından hazırlanan, içinde un, barınma malzemesi ve kışlık giyim eşyasının bulunduğu bir tır insani yardım malzemesi insanlık okunan Kur’an ve edilen duaların ardından dramının yaşandığı İdlib'e uğurlandı.
 
Siirt'te düzenlenen törene Vali Osman Hacıbekteşoğlu, İl Müftüsü, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Çocuğundan yaşlısına kadar toplumun tüm kesimlerinden kampanyaya destek verdiğini ifade eden Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Toplanan yardımlar 4 TIR’dan oluşmaktadır. Yardımlar ağırlıklı olarak un, gıda, hububat, giysi, temizlik malzemeleridir. Bu yardımlar İdlib’e ulaştırılmak üzere yola çıkacak. Bu kampanyaya destek veren Siirt halkına ve hayırseverlere canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.
 
Zafer Yunus Aşan
 
"Halkımız kampanyaya büyük bir ilgi gösterdi"
 
Yardım malzemelerinin içinde bulunduğu yardım tırları yola çıkmadan önce yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi Koordinatörü Zafer Yunus Aşan, "Kampanyamız 15 gün sürdü ve 4 tır ihtiyaç malzemesi topladık. Bunların 2'si un biri giyim ve bir diğeri ise gıdadan oluşmaktadır. Kampanyamıza halkımız büyük bir ilgi gösterdi. Bu gönderdikleri yardımlar çocuklarının sadakası olsun. Bugün Suriye’ye doğru yola çıkıyoruz ve İnşallah yarın Azez Bölgesine geçerek yardımları kendi ellerimizle sahiplerine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.
 
Ramazan Toprak
 
Siirt Merkez Bahçelievler Camii İmam Ramazan Toprak ise yapılan çalışmadan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Memleketimizden 4 TIR yardım Suriye’nin İdlib kentinde bulunan Müslüman kardeşlerimiz için yola çıktı. İnşallah bu içinde bulunduğumuz 3 aylar vesilesiyle yapılan yardım çok büyük bir hayra vesile olmuştur. Kampanyamıza cami imamlarımız, medrese âlimlerimiz ve bütün Siirt halkı destek verdi. Bu yardımların içinde un, pirinç, bulgur, şeker ve battaniyeler bulunuyor. Allah, bu çalışmada emeği geçenlerin ecrini de kat kat artırsın." (İLKHA)
Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA