• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te vatandaşlar hijyenik ortamda kurbanlarını kesti
14 Temmuz 2022 Perşembe 10:15

Siirt’te vatandaşlar hijyenik ortamda kurbanlarını kesti

Gökçebağ yolu mevkiinde bulunan ve yeni açılan tam donanımlı, teknolojik yenilikler barındıran kesimhane, Kurban Bayramı’nda vatandaşlara tam kapasiteyle hizmet verdi.
Sağlık ve hijyen kurallarında yüksek seviyede hassasiyetin gösterildiği tesiste sıraya göre kesim yapılırken vatandaşlar da verilen hizmetten memnun kaldı.
 
10 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Tesiste, işinin ehli uzman kasaplar tarafından dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak aynı anda daha fazla kesim yapılabiliyor.
 
Kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar bekleme alanında misafir edilirken kesim bölgesine ise kurban vekâletini almış 1 vatandaş alınıyor. Vatandaşlara modern şartlarda hizmet veren mezbahanın içerisinde son teknolojik kesim makineleri bulunurken hayvanların kesim öncesi bekletileceği alan da mevcut. Kesim platformlarını ve devirme hücresi adı verilen kurbanın kesilmesi daha sonra kurbanı diğer tarafa çevirerek taşınmasına yardım eden makine sistemi de hem kurbanı kesecek kişiyi rahatlatıyor hem de kurbanının kesimini bekleyen vatandaş zamandan tasarruf ediyor. 
 
Bayramdan sonra kesim ücreti küçükbaş 10 büyük 100 TL şeklinde olacaktır
 
Tam donanımlı, teknolojik yenilikler barındıran kesimhanenin yaklaşık 3 ay önce hizmete girdiğini ifade eden kesimhane sorumlusu Hayrullah Turşak, “Gördüğünüz gibi kesimhanemiz son sistemlerle kuruldu. Burada vatandaşımıza sağlıklı ve hijyenik bir ortamda et ulaştırılmaktadır. Bayram dolayısı ile şu anda küçükbaş kurban kesimi 100 büyük baş ise 750 TL’dir. Bayramdan sonra ise küçükbaş 10 TL büyük 100 TL şeklinde olacaktır. Vatandaşımız 7/24 istediği saatte bizi ziyaret edebilir. Kesimhanenin nasıl ve hangi kalitede çalıştığını görebilir. Böyle bir hizmeti Siirt’e kazandırdığı için Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Beklediğimden çok daha kaliteli bir hizmetle karşılaştım
 
Kurban kesimi için kesimhaneye geldiğini ve beklediğinden çok daha kaliteli bir hizmetle karşılaştığını ifade eden Süleyman Çetin, “Böyle bir hizmetin Siirt’e kazandırmasından dolayı çok mutluyum. Daha önce kurbanımı evde veya kasaba götürmek zorunda kalıyordum ama şimdi yeni yapılan kesimhaneye getirdim. Temiz ve hijyenik bir ortamda kurbanım kesildi. Kasaplar tarafından da parçalara ayrılarak teslim edildi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA