• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte sosyal konut projesi başvuruları başladı
15 Eylül 2022 Perşembe 08:11

Siirt'te sosyal konut projesi başvuruları başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesine başvurular bugün başladı. Erdoğan ayrıca başvuruların ekim ayının sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.
Başvurularda yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için e-Devlet üzerinden başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre kademeli olarak alınacak
 
Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ başvuruları alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu projeye başvuru e-Devlet ekranı üzerinden yapılıyor. Sosyal konut ve arsa satışı başvurularının Ekim ayı sonuna kadar süreceğini açıklandı.
 
Sosyal konut başvurusu nasıl yapılacak?
 
Vatandaşlar gerekli şartları karşılayıp karşılamadıklarını kontrol ettikten sonra e-Devlet üzerinden TOKİ ucuz konut başvurusu yapabilecek. E-devlet üzerindeki arama sekmesine TOKİ konut yazdığınız takdirde başvuru ekranına yönlendirilecek.
 
Dairelerin fiyatı ne kadar olacak?
 
2+1 dairelerin fiyatı 608 bin TL olarak açıklandı. Toplam 850 bin TL fiyata sahip 3+1 dairelerin ödemesi ise 3.187 TL'den başlayan taksitler şeklinde olacak. Daireler için 240 ay vade olacak.
 
Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri", "En az yüzde 40 engelli vatandaşlar", "emekliler", "18-30 yaş arasındaki gençler" ve "Diğer alıcı adayları" olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek. Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.
 
Başvurusu toplanacak konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve şerefiyeli satış fiyatları, ihalesi yapıldıktan sonra belirlenecek. Konutların satışı, yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibarıyla başlayacak şekilde yapılacak.
 
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitleri her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak.
 
konut başvuru şartları
 
T.C. vatandaşı olması,
 
Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,
 
Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ'den daha önce ev sahibi olmama,
 
İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),
 
Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,
 
Başvuruları yapacak vatandaşların; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,
 
Genç kategorisine 14.09.1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.
 
Başvuru TC kimlik numarasına göre alınacak
 
Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için e-devlet üzerinden başvurular kademeli olarak alınacak.
 
0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,
 
2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,
 
4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,
 
6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,
 
8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar gününden itibaren başvurabilecekler.
 
19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar başvurularını iletebilecek. (İLKHA)
Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA