• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te PTT’ye akın eden vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymadı
02 Nisan 2020 Perşembe 08:53

Siirt’te PTT’ye akın eden vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymadı

Coronavirus salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye yardım yapılacağı açıklanmasının ardından PTT’ye akın vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Coronavirus (Covid-19) nedeniyle ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye biner lira yardım yapılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda bulunan vatandaşlar, özel güvenlik ve polisin aldığı tüm önlemlere rağmen bir metrelik sosyal mesafe kuralına uymazken, yardım parasını alabilmek için PTT önünde metrelerce kuyruk oluştu.
 
Bariyer ve şerit önlemi alındı ama sosyal mesafe korunamadı
 
İlk aşamada 2 milyon aileye sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyuran Bakan Selçuk, bu sosyal yardım paralarının, kimlik numaralarının son rakamlarına göre hesaplara PTT üzerinden yatacağı bildirmişti. Yapılan açıklamaların ardından paralar bugün itibariyle hesaplara yatmaya başladı. Bunun üzerine Siirt Merkez PTT binası önünde parasını almak için bekleyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Özel güvenlik ekipleri ise sosyal mesafeyi korumak adına aralara şerit çekti ve vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu. Ekipler, giriş ve çıkışlarda bariyerlerle önlem aldı.
 
Sosyal mesafe konusunda şeritler ve bariyerler ile önlemler alınırken, sırayla içeri alınan vatandaşların ateşi ölçüldü. (İLKHA)
Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA