• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te halk iki yıl aradan sonra teravih namazını camilerde kılmanın sevincini yaşadı
02 Nisan 2022 Cumartesi 10:06

Siirt’te halk iki yıl aradan sonra teravih namazını camilerde kılmanın sevincini yaşadı

​Siirt’te Ramazan ayının ilk teravih namazı Covid-19 tedbirleri nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından yeniden camilerde cemaatle kılındı,
Halid bin Velid Camii başta olmak üzere kentteki camilere akın Siirt halkı, teravih namazını camilerde kılmanın sevincini yaşadı. Yatsı ezanıyla birlikte kadını-erkeğiyle, çocuğu-yaşlısıyla camilere akın eden Siirtliler, Halid bin Velid Camii'nde renkli kareler oluşturdu.
 
Camileri dolduran Müslümanlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep beraberce paylaştı. Yatsı namazının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dua ile Ramazan ayının ilk gecesini ihya ettiler.
 
Bu akşam genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile birlikte teravih namazını kılmanın coşkusunu hep birlikte yaşayacaklarını ifade eden Cami İmam Hatibi Musa Doğrusever, İnsanlar 4 bir taraftan camilere akın ediyorlar.” dedi.
 
 
“Teravih namazını cemaatle kılmayı çok özlemiştik”
 
Tam 2 yıldır camilerin teravihlerde kapalı olduğuna dikkat çeken Doğrusever, “Cenab-ı Allah nasip etti bu gün Ramazan’ın coşkusu büyük bir heyecanla kılacağımız teravihle yaşayacağız. Teravih namazını cemaatle kılmayı çok özlemiştik. Cemaatle namaz kılmanın ayrı bir lezzeti var. Geçen 2 yılda teravih namazını münferit olarak veya ailece evlerimizde kıldık ama cemaatle kılmak gibi bir tadı olmamıştı, inşallah. Demek ki bir özlem var, güzel ve sevindirici bir görüntü.” ifadelerine yer verdi.
 
Ramazan ayının Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Doğrusever, şu nasihatlerde bulundu:
 
“Geçen yıl Ramazan ayında olup ta bu yıl aramızda olamayacak yüzbinlerce insan var. Bizlerde bir sonraki Ramazan ayına ulaşır mıyız? Cenab-ı Allah bilir. Bundan dolayı bu günleri ganimet, fırsat bilip elimizden geldiğince gönüllerimizi Kur’an ile coşturalım. İbadetlerimizle, katılacağımız mukabelelerle güzel bir Ramazan’ı yaşamanın gayreti içerisinde olalım.”
 
“Hastanede hastamı bırakıp teravih namazına geldim”
 
Allah’ın evine koşmak, Müslüman kardeşleriyle omuz omuza teravih namazının kılmanın verdiği tadım bambaşka bir duygu olduğunu ifade eden Hamza Eren, duygularını şu şekilde paylaştı:
 
“Ramazan’ı karşılamak ayrı bir heyecan, hele teravih namazına kavuşmanın heyecanını dillendirmekte zorlanıyorum. Allah bizi bu duygular ve ibadetlerden ayrı kılmasın bir daha camilerimizi kapattırmasın hastanede hastamı bırakıp geldim. Bu heyecana dayanamadım inşallah gençlerimiz ve bütün herkes bu heyecanın tadını alır. Ölüm hariç bizler bu ibadetten uzak durmamız mümkün değil. Evde ailemizle teravih kılmaya devam ediyorduk ama camini heyecanı bir başka.”
 
“Teravih namazını cemaatle kılmaya hasret kalmıştık”
 
Ramazan ayı olduğu için apayrı bir duygu yaşadığını ifade eden Kamuran Tuncay, “salgınından dolayı cemaatle teravih namazı kılmanın kalktığı bir süreçten geçtik. Saflar ayrılmıştı, şimdi ise safları tekrar sıkılaştıracağız. Allah’ın izni ile Ramazan ayını dolu, bereketli geçirmeye çalışacağız. Teravih namazını cemaatle kılmaya hasret kalmıştık. Bu günde ilk teravih namazını kılacağız. İnşallah Müslümanlara dua edeceğiz. İki çocuğumu beraberimde getirdim, biri 10 diğeri de 15 yaşlarında, onlarda heyecanla camiye gelmek istediler.” diye konuştu.
 
"Allah, çocuğumla ilk teravih namazına camiye gelmeyi nasip etti"
 
Evde teravih namazını eda ediyorduk ama caminin tadını vermiyordu.” diyen Cihat Savar, duygularını şu şekilde paylaştı:
 
“Allah’a şükürler olsun ki şu Covid-19 belasından kurtulduk. Allah nice yıllar cemaatle teravih namazı kılmayı nasip etsin, dünyanın ve Müslümanların başını belalardan muhafaza eylesin, bu gün çok güzel bir duyguyu yaşıyorum. Allah nasip etti ve çocuğumla camiye ilk teravih namazına gelmek nasip oldu, inşallah herkese nasip olur. Çocuklarımızla bir ömür boyu camide teravih namazı kılarız camilerimizi doldurmak şerefle nasip olur.” (İLKHA)
Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA