• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te et yiyen çekirge görüldü
15 Haziran 2021 Salı 09:24

Siirt’te et yiyen çekirge görüldü

Siirt’te bir tarlada etçil çekirgeye rastlandı. Tillo ilçesine bağlı Taşbalta Köyünde bir köylü tarafından bulunan ve boyu 20 santimetre olan çekirge, köylüleri şaşkına çevirdi.
Alınan bilgiye göre, Tillo ilçesine bağlı Taşbalta Köyünde oturan ve çiftçilik yapan Bahattin Alanç, tarlasındaki otları toplarken normalden çok büyük bir çekirgeye rastladı.
 
Tarlasında çalışırken çekirgeyi gördüğünü ifade eden Alanç, "2 yıldır buna benzer küçücük çekirgeler görüyordum ama böylesi büyüklükte bir çekirgeye ilk defa rastlıyorum. Tarlada çalışırken otların arasında bir şeyin yürüdüğünü fark ettim. Yaklaştığımda dev bir çekirge olduğunu gördüm" dedi.
 
Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Son günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kırsal kesimlerinde görülen bu çekirge türü çiftçiye yarar sağlayan bir türdür. Antenleriyle birlikte 25 santimetreyi bulan çekirgenin korunması gerekmektedir. Sayıları artan bu tür, zararlı böcek ve diğer çekirgeleri yiyerek çiftçiye yarar sağlıyor. Bu tür faydalı böceklerin korunması lazım. Bu çekirge türü dış görüntüsünün aksine zararsız bir türdür. Bu tür, ülkemizin hemen her tarafında yaygın olan, zararlı böcekleri yiyen türlerdir. Kırsal alanda yaşayanlar bu türe lütfen zarar vermesinler. İlaç kullanmadan bunları koruyalım. Bunlar zararlı böcekleri yiyeceği için, üretime ve üreticiye de fayda sağlamaktadır." dedi.
 
Arpa ve mercimek hasadından sonra çekirgelerin yoğun görüldüğü belirtilirken, ekinlerin biçilmesiyle yiyecek bulamayan çekirgelerin yerleşim noktalarına geldiği, herhangi bir zararlarının olmadığı, biyolojik mücadeleye katkısı olduğu belirtildi.
 
Tillo ilçesine bağlı Taşbalta köyünde ilk defa 20 santimetre uzunluğundaki etçil çekirgeler görülüyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA