• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi düzenlendi
22 Mart 2022 Salı 10:03

Siirt'te 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi düzenlendi

Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde 24 ülkeden katılımcının yer aldığı Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin 2’ncisi düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Onursal Başkanı ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Üniversitenin bilimsel çalışmalarına değinen Şındak, 2007 yılında kurulan Siirt Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen kuruluşundan bu yana akademik çalışmalarına yenilerini ekleyerek ilerleme gösterdiğini söyledi.
 
Bilimsel çalışmalar, projeler ve kongrelerin üniversitelerin vazgeçilmezi olduğuna vurgu yapan Şındak, şunları kaydetti:
 
“Üniversitelere ortak kurulacak olan ve belki de köprü niteliği taşıyacak bu kongreyi salonlarda veya online olarak icra etmeyi çok basit görebiliriz ama perde arkasındaki emeklerin ne kadar yorucu ve emek istediğini anlatmak bile çok uzun bir süre alır. Üniversitemizin engelsiz olması bir taraftan da YÖK Anadolu projesi ile diğer üniversitelerle ortak proje ve eğitim alanı oluşturma, aynı zamanda ihtisas üniversitesi olarak tarım ve hayvancılıkta ciddi projeleri ortaya koyma, yabancı öğrenci sayısı ile belirli bir seviyeye ulaşarak bölgede bir numara ülkede ciddi bir sıralamaya başarısı göstermiştir. Bu başarıyı 2007’de kurulmuş bir üniversite olarak gerçekleştirmiştir.”
 
Savaş ve insani kriz dönemlerinde akademik çalışmaların ilerlemesinin önemine dikkat çeken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Ertekin, şöyle konuştu:
 
“İçinde bunduğumuzu bu konjonktürde dünyamız bir yandan Covid-19 ilke mücadele ederken diğer yandan uluslararası arenada süregelen savaşlar ve insani krizler bilimsel araştırmaların ilerlemesi konusunda engel teşkil etse de söz konusu akademik çalışmalar bilimin doğası gereği sürekli devam etmeye mecburdur. Dolayısıyla bu aşamada araştırmacılar ellerinden gelenin fazlasını yapmak bilime katkı sağlamakla yükümlüdürler.” (İLKHA)
Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA