• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtliler bayram namazı için camilere akın etti
11 Temmuz 2022 Pazartesi 11:50

Siirtliler bayram namazı için camilere akın etti

​Siirt'te sabahın erken saatlerinden itibaren küçük büyük herkes bayram namazı için camilere akın etti.
Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Siirtliler, Çarşı Camii başta olmak üzere kentte bulunan bütün camilerde bayram namazını eda ederek bayramlaştı.
 
Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran Müslümanlar, cami imamı Nevzat Erdabakoğlu tarafından verilen vaazı dinledikten sonra Erdabakoğlu'nun arkasında bayram namazı için saf tuttu. Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan Erdabakoğlu, bayramın anlam ve önemini anlatan bir hutbe verdi.
 
Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Erdabakoğlu, bayramların, müminler arasındaki kin, nefret ve düşmanlık duygularını silmek için bir fırsat olduğunu söyledi.
 
İlk defa bayram namazı kılacak olanlara Kürtçe, Arapça ve Türkçe namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi verildikten sonra saf tutuldu. Namaz bitiminde okunan hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, tekbirler eşliğinde birbirleriyle bayramlaştılar.
 
"Bayramlar müminler arasındaki sevgi ve şefkati güçlendirmek içindir"
 
Bu gün yeryüzünün tamamında Canab-ı Allah ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (sallallahu aleyhi vesellem) iman ederek Canab-ı Allah’tan getirdiği tüm ilahi hükümleri kalben tasdik ederek bu inancını diliyle ifade eden müminlerin bayram günü olduğuna dikkat çeken Erdabakoğlu, bayramların müminler arasındaki sevgi ve şefkati güçlendirmek için fırsat olduğunu söyledi.
 
"Kurban etlerinden ihtiyaç sahiplerine mutlaka vermeye çalışalım"
 
Erdabakoğlu, "Bu bayramlar ki müminler birbirlerinin dertlerinden haberdar olup sevinç ve üzüntüleri paylaşmak içindir. Bu bayramlar ki Cenab-ı Allah’ın verdiği nimetlere şükrederek ihtiyaç sahiplerini sevindirme günüdür. Mümin kardeşlerimize karşı zerre kadar kin ve düşmanlık duyguları var ise bunu yok etmek içindir. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın dili, rengi ve ırkı ne olursa olsun müminlerin kardeşliğini en güzel bir şekilde kuvvetlendirmek içindir. Kurbanlarımızı Allah rızası için keserken, evlat ve aile fertlerimizle beraber olma imkânı varsa kurban kesildiği zaman hep birlikte tekbirler getirerek bu konuda çocuklarımıza güzel örnek olmaya gayret gösterelim. Kurban etlerinden ihtiyaç sahiplerine mutlaka vermeye çalışalım.” şeklinde konuştu
 
Namaz sonrası cami çıkışında duygu ve düşüncelerini paylaşan Siirtliler, Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundular. (İLKHA)
Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA