• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtli görme engeli judocular engel tanımıyor
22 Şubat 2018 Perşembe 12:53

Siirtli görme engeli judocular engel tanımıyor

Siirt'te yüzde 80 görme engelli Abdurrahim Özalp ve yüzde 70 görme engelli Fırat Kibici, her yıl girdikleri judo yarışmalarından derecelerle ayrılıyor.

Siirt'te yüzde 80 görme engelli Abdurrahim Özalp ve yüzde 70 görme engelli Fırat Kibici, her yıl girdikleri judo yarışmalarından derecelerle ayrılıyor.

Judo Federasyonu rarafından 9-11 Şubat 2018'de Denizli'de düzenlenen Judo Büyükler ve Gençler Görme Engelliler Türkiye Şampiyonasına, Siirt'ten katılan yüzde 80 görme engelli Abdurrahim Özalp büyüklerde Türkiye birinciliği, yüzde 70 görme engelli Fırat Kibici de gençlerde Türkiye 2'nciliği elde etti. İki sporcu da hedeflerinin uluslararası şampiyonalara katılmak olduğunu belirterek, Türk bayrağını dalgalandırmak istediklerini ifade etti.

Girdiği her turnuvada şampiyonluğu olduğunu belirten Özalp, 3-4 senedir judo yaptığını dile getirdi. Bu yıl Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu'na (BESYO) girmeyi de hedeflediğini aktaran Özalp, "Hocalarım ve ailemin desteğiyle milli takıma kadar yükseldim, uluslararası 2'incilik derecem var. Nitekim son yapılan turnuvada Türkiye şampiyonu oldum. Görme engellilere çağrım, spora yönelsinler" dedi.

Kibici, yıllarca dışlandığı hayata sporla yeniden tutunduğunu söyledi. Görme Engelliler Türkiye Şampiyonasına 5 yıl üst üste katıldığını ve her yarışmada derece ile döndüğünü anlatan Kibici, "Hedefim ilimizi ve ülkemizi temsil etmektir. Görme engelli arkadaşlarım evde oturmasınlar mutlaka bir spor aktivitelerine dahil olsunlar" diye konuştu.

Fırat Kibici'nin annesi Fatma Kibici, çocuğuyla gurur duyduğunu belirterek, "Bugüne kadar hiç kalbimi kırmadı. Babası inşatlarda çalışıyor. Çocuğum eskiden evden çıkmıyordu ama spor sayesinde kendini toplumun bir parçası haline getirdi, çevresi genişledi, arkadaşları oldu. Kardeşleri arasında en iyi o konuşuyor. Spor sayesinde turnuvalara çıktı, her şeyini geliştirdi. Türkiye derecesi var, çocuğumla gurur duyuyorum" ifadelerinde bulundu.

Judo Antrenörü Selami Ünal, engelli sporcuların gelecek adına umut vadettiğini aktararak, haftanın 3 ile 4 günü yoğun bir tempoyla çalışan görme engelli 2 judocunun büyük yetenekli olduğunu söyledi.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA