• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtli aşçı ‘Yayla Muz’undan tatlı yaptı
21 Mayıs 2022 Cumartesi 10:09

Siirtli aşçı ‘Yayla Muz’undan tatlı yaptı

Şeker ve tansiyon rahatsızlıklarının yanı sıra alternatif tıpta kanser tedavisinde de kullanılan yayla muzundan tatlı yapan aşçı Sinan Kaya, bu tatlının hazmı kolaylaştırdığını söyledi.
Birçok ülkede aşçılık yapan ve aynı zamanda çalıştığı ülkelerin mutfak kültürünü öğrenen aşçı Sinan Kaya, memleketine döndükten sonra açtığı lokantada yaptığı tatlı, özellikle şeker ve tansiyon hastalarının beğenisi topladı.
 
Gürcistan’da çalıştığı sırada diyabet hastalığına yakalandığını ve alternatif tıpla uğraşan bir doktorun tedavi için Yayla Muz’unu reçete de verdiğini ifade eden Kaya, bu sayede diyabet hastalığını kontrol altına aldığını ve şifa bulduğunu kaydetti.
 
Daha sonra kendi memleketine döndüğünde açtığı lokantada müşterilerine, hazmı kolaylaştıran ve diyabet hastalığına da iyi gelen Yayla Muz’undan tatlı yaptığını ifade eden Kaya hem tatlının tarifini hem de bu fikrin nasıl oluştuğunu anlattı:
 
“Yaklaşık 30 yıldır şehir dışında çalışıyor 20 yıldır da usta aşçılık yapıyorum. İtalyan, Fransız, Meksika, Fas, Hindistan ve Gürcistan mutfağına hâkimim. Kendi memleketimde hayalim olan lokantayı açtım ve kendi hayatımı idame ettiriyorum. Gürcistan’da çalıştığım sırada alternatif tıpla uğraşan doktor, ‘kanser ve diyabet hastalığında Yayla Muz’unun iyi geldiğini biliyor ve biz bunu yurt dışından getirip tedavide kullanıyoruz.’ demişti. Biz ise Yayla Muz’unun vatanında yaşıyoruz ama kullanamıyoruz.”
 
Kendi lokantasını açtıktan sonra müşterilerin hazmedebileceği ve şekerini yükseltmeyecek bir tatlı yapmaya karar verdiğini ifade eden Kaya, bunun en doğru yolunun bölgede doğal olarak üretilen Pervari balı ve Yayla Muz’unu bir araya getirerek böyle bir tatlı ortaya çıkardığını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 324 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA