• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtin Şirvan ilçesine bağlı 2 Köy 3 mezra karantinaya alındı
07 Nisan 2020 Salı 07:17

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı 2 Köy 3 mezra karantinaya alındı

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşyaka Köyü, Kayahisar Köyü ve Kayalı Mezrası, Kesmetaş Köyüne bağlı Bindal ve Ankebir Mezraları’nda 14 gün karantina kararı alındı.
Şirvan Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun 05 Nisan 2020 kararı gereğince alınan kararda şu ifadelere yer verildi:
 
Şirvan ilçesine bağlı Taşyaka Köyü, Kayahisar Köyü ve Kayalı Mezrası, Kesmetaş Köyüne bağlı Bindal ve Ankebir Mezraları’nda karantina kararı alınmıştır.
 
Kesmetaş Köy merkezi dahil değildir. İkamet eden bazı vatandaşlarımıza Koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkması ayrıca bu köy ve mezralara İstanbul ve diğer illerden gelişler ile birlikte bazı vatandaşların ev karantina kurallarına uymaması nedeniyle adı geçen köy ve mezralarımız 5-19 Nisan tarihleri arasında 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır.
 
Coronavirus (COVİD-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla yukarıda adı geçen köy ve mezralarda insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, köydeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca oy birliğiyle karar verilmiştir.
 
Yukarı da adı geçen köy ve mezralarımızda sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçlar için her türlü tedbir alınmıştır. (İLKHA)
Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA