• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Üniversitesinde Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı
16 Aralık 2021 Perşembe 10:24

Siirt Üniversitesinde "Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı

​Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi’ kapsamında “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı” Siirt Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Siirt Üniversitesi öğrencilerinin kariyer yollarını belirleme fırsatları bulabildikleri, farklı sektörlerden yöneticiler, işverenler ve kariyer rehberliği uzmanları öğrencilerle bir araya geldi.
 
Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı, Siirt Üniversitesi Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi iş birliğinde gerçekleştirildi.
 
Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Başar Taner ve Teymurlar Sigorta’dan girişimci Mukadder Teymur öğrencilerle deneyimlerini paylaşırken, İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Abdurrahman Tuncay ildeki ihtiyaç duyulan meslekler ve istihdam teşviklerini aktardı.
 
Siirt Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantıları’na katılan öğrencilere, toplantı sonunda katılım sertifikası verildi.
 
TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi süresince Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversite’sinde düzenlenecek kariyer rehberliği ve danışmanlığı bilgilendirme toplantıları ile öğrencilere iş tanımları ve istihdam öngörüleri dâhil olmak üzere meslekler hakkında bilgilendirilmesine, kariyer hedeflerini oluşturmalarına aynı zamanda kariyer merkezlerinin öğrencilere sunduğu hizmetler hakkında da bilinirlik ve farkındalık oluşturulmasına yardımcı olunması hedefleniyor.
 
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi, bölgedeki genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefliyor.” (İLKHA)
Bu haber toplam 666 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA