• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt, Turizm ve Gastronomi Fuarında tanıtıldı
26 Mart 2022 Cumartesi 10:37

Siirt, Turizm ve Gastronomi Fuarında tanıtıldı

Diyarbakır Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı, gerçekleştirilen tören ile kapılarını açtı.
Mezopotamya'nın tarih, kültür, doğa, yaban hayatı ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacıyla yapılan fuarda Siirt Valiliği ve Siirt Belediyesi de stant açtı.
 
Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Mezopotamya'nın insanlık ve inanç tarihinin başladığı, geliştiği coğrafya olduğunu söyledi. Açılış konuşmalarının ardından ulusal ve uluslararası katılımcıların yer aldığı davetliler açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.
 
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Valiliği standını ziyaret eden misafirlere Siirt'in kadim kültürü ve sahip olduğu marka ürünlerini ve zengin mutfağı hakkında bilgiler verdi.
 
Fuara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, üç dilli kardeş şehir Siirt’in doğal güzelliklerini, inanç ve kültür değerlerini, zengin mutfağının tanıtıldığını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA